Pereiti į pagrindinį turinį

„The New York Times“ pirmąją vykdomąją redaktorę pakeitė pirmuoju afroamerikiečiu

2014-05-15 13:14
AFP nuotr.

Laikraštis „The New York Times“ trečiadienį netikėtai pakeitė savo pirmąją vykdomąją redaktorę moterį – Jill Abramson (Džil Abramson) – ir į šį postą paskyrė pirmąjį afroamerikietį – generalinį redaktorių Deaną Baquetą (Diną Baketą).

Apie J.Abramson pasitraukimą paskelbė dienraščio leidėjas Arthuras Sulzbergeris (Arturas Sulzbergeris). Paties laikraščio pranešime sakoma: „Šio pakeitimo priežastys kol kas nėra aiškios“.

Šis staigus pasitraukimas iškėlė daug klausimų ir vienoje prestižiškiausių JAV naujienų organizacijų, ir už jos ribų.

Žurnalas „The New Yorker“ citavo anoniminius šaltinius, sakiusius, kad J.Abramson pasitraukė kilus ginčus dėl jos atlyginimo, kuris, kaip kalbama, buvo mažesnis už jos pirmtako Billo Kellerio (Bilo Kelerio).

„Ji susirėmė su viršininkais“, – sakė vienas informuotas šaltinis, kuris pridūrė, jog tai gali atitikti vadovybės nuomonę, kad J.Abramson „be ceremonijų“ siekė, ką užsimojusi.

Tačiau „The New York Times“ tokią versiją užginčijo.

„Nuo pat pradžių Jill, kaip vykdomosios redaktorės, (darbo) apmokėjimas buvo tiesiogiai sulyginamas su Billo Kellerio“, – sakė atstovė Eileen Murphy (Eilin Merfi).

J.Abramson vadovauti 160 metų istoriją turinčiam laikraščiui buvo paskirta 2011-aisiais; jai vadovaujant laikraštis, kaip teigiama, geriau už daugelį konkurentų atlaikė pereigą prie skaitmeninių versijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų