Nigerio perversmo lyderiai kaltina Prancūziją pažeidus jo oro erdvę

  • Teksto dydis:

Nigerio kariuomenės lyderiai, prieš dvi savaites įvykdę perversmą, apkaltino Prancūziją pažeidus draudimą naudotis šalies oro erdve.

Šis kaltinimas buvo pareikštas Vakarų Afrikos bloko aukščiausiojo lygio susitikimo dėl perversmo Nigeryje išvakarėse.

Trečiadienį nuo 6 val. 39 min. iki 11 val. 15 min. (8 val. 39 min. iki 13 val. 15 min. Lietuvos) laiku Prancūzijos karinis orlaivis „sąmoningai nutraukė visus ryšius su oro eismo kontrole, kai įskrido į mūsų oro erdvę“, sakoma režimo pareiškime, kuris buvo perskaitytas per nacionalinę televiziją.

Nigeris uždarė savo oro erdvę dėl, jo teigimu, intervencijos grėsmės, chuntai nepaisius Vakarų Afrikos bloko ECOWAS nustatyto termino grąžinti į valdžią demokratiškai išrinktą prezidentą Mohamedą Bazoumą (Mohamedą Bazumą) arba sulaukti galimų karinių veiksmų.

ECOWAS buvo paskelbęs ultimatumą ir pareikalavęs, kad generolai atsisakytų valdžios iki sekmadienio vidurnakčio vietos (2 val. Lietuvos) laiku.

M. Bazoumas buvo nuverstas liepos 26 dieną, kai jį prezidentūroje sulaikė jo paties gvardijos nariai.

Ketvirtadienį Nigerijos sostinėje Abudžoje vyks 15 valstybių vienijančio ECOWAS aukščiausiojo lygio susitikimas, kuriame bus sprendžiamas krizės klausimas.

Be to, Nigerio kariškiai apkaltino Prancūziją, tradicinę šalies sąjungininkę, kad ji „vienašališkai išlaisvino suimtus teroristus“ – taip vadinami džihadistai, kurie jau aštuonerius metus vykdo kruviną sukilimą.

Remiantis Nacionalinės tėvynės apsaugos tarybos (CNSP) pareiškimu, džihadistai esą planavo ataką prieš „karines pozicijas trijų valstybių pasienio zonoje“ – karštajame regione, kur kertasi Nigerio, Burkina Faso ir Malio sienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eik tu?

Eik tu? portretas
Kas šeria apmusijusius jų vaikus triošenose, ir teikia visokeriopą humanitarinę pagalbą,ar ne prancūzai ir pasaulio visuomeninės orgnizacijos,vatnyke supisstas?O juodžkiai ,tuo tarpu,skerdžia vieni kitus išsijuosę.

kolonialistai Prancūzija - iki šių dienų nusikalstamai

kolonialistai  Prancūzija - iki šių dienų nusikalstamai portretas
i š n a u d o j a vargstančias AFRIKOS valstybes--nors KOLONIALINIUS veiksmus p r i v a l ė j o nutraukti XX a. viduryje --už tai tarptautinė bendruomenė t u r ė t ų "pavaišinti" geru spyriu į UŽPAKALĮ, kad atsimintų ilgam.

Tam > 60 metu

Tam > 60 metu portretas
Debile Tu. Mažiau Del_fi skaityk...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių