Norvegija pagerino elektromobilių paklausos pasaulinį rekordą

  • Teksto dydis:

Norvegijos kelių federacijos (OFV) duomenimis, elektra varomi sudarė 94,3 proc. Norvegijoje rugpjūtį nupirktų naujų automobilių – tai naujas pasaulio rekordas, elektromobilių pardavimams likusioje Europoje stagnuojant.

Per praėjusį mėnesį norvegai įsigijo 10 480 naujų elektromobilių, o nuo metų pradžios – 68 435.

Kitur Europoje aukštos kainos ir nepakankamai išvystyta infrastruktūra stabdo elektromobilių pardavimus, tuo tarpu  hibridinių modelių paklausa išaugo.

Skandinavijos valstybė – svarbi naftos ir dujų tiekėja tarptautinei rinkai – užsibrėžė tikslą 2025-aisiais atsisakyti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais, tai yra dešimtmečiu anksčiau nei yra numačiusi Europos Sąjunga.

Norvegijos vyriausybė siūlo elektromobilius įsigyjantiems solidžias mokesčių lengvatas, todėl elektrinių modelių kainos šioje šalyje yra konkurencingos.

„Nė viena pasaulio šalis neprilygsta Norvegijai elektromobilių lenktynėse. Jei ši tendencija išliks, jau netrukus pasieksime tikslą 2025-aisiais savo rinkoje pradėti siūlyti tik 100 proc. nulinės emisijos automobilius“, – pranešime cituojamas OFV vadovas Oyvindas Solbergas Thorsenas.

Palyginimui, liepą elektra varomi sudarė 12,1 proc., hibridiniai – 32 proc., benzinu varomi – 33,4 proc., dyzelinu – 12,6 proc. Europos Sąjungoje nupirktų naujų automobilių, skelbė Europos automobilių gamintojų asociacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neuzjokius pinigus nepirkciau tuos elektrines batareikos ant ratu!!! :-)))

bare tull

bare tull  portretas
tai kodėl tada bankrutuoja elektromobilių prekiautojai pardavinėjantys naudotus ir naujus automobilius ? Žymiai padidėjo benzininių ir dyzelinių automobilių pardavimai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių