Nuo kito mėnesio Austrija naikina koronaviruso saviizoliacijos reikalavimą

Austrijos vyriausybė antradienį pareiškė naikinanti karantino reikalavimą koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms, net šaliai patiriant infekcijų bangą.

Pagal naujas taisykles, kurios turėtų įsigalioti nuo rugpjūčio 1 dienos, kiekvienas, kuris nesijaučia sergantis, gali išeiti iš namų net ir po teigiamo testo, tačiau kai kurie apribojimai vis tiek bus taikomi. Reikalaujama dėvėti FFP2 kaukę, nebent užsikrėtęs asmuo yra lauke ir 2 metrų atstumu nuo kitų žmonių. Be to, draudžiama lankytis ligoninėse, slaugos namuose, neįgaliųjų įstaigose ir sveikatingumo centruose. „Tie, kurie serga, likite namuose“, – paragino apie pokyčius pranešęs sveikatos ministras Johannesas Rauchas.

J. Rauchas teigė, kad sprendimas priimtas atsižvelgiant į psichologinius ir socialinius pandemijos, kuri tęsiasi jau trečius metus, padarinius, jis tai apibūdino kaip „naują etapą“. J. Rauchas atkreipė dėmesį į modelius, taikomus Danijoje, Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje ir Šveicarijoje. Pasak jo, šiose šalyse saviizoliacijos taisyklės panaikintos prieš kelis mėnesius. Anksčiau laikraščiui „Tiroler Tageszeitung“ J. Rauchas sakė, kad žmonės turėtų „tiesiog suprasti, jog negalime metų metus gyventi su tokio lygio krize, susijusia su pandemija“. Jo teigimu, koronaviruso priemonės bus sugriežtintos, jei padėtis vėl taps rimta.

Sergamumas Austrijoje – maždaug 900 atvejų 100 tūkst.  gyventojų per savaitę – yra didesnis nei kaimyninėje Vokietijoje. Šiuo metu ligoninėse tenka slaugyti gerokai daugiau pacientų nei praėjusių metų vasarą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ggf

Ggf portretas
Vakarai tiesiog stebina savo bukumu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių