Nusikaltėliai pagrobė „Rosneft“ vadovo sūnų

Rusijos dienraštis "Novaja gazeta" pranešė sensacingą naujieną. Anot leidinio, prieš pusantro mėnesio buvo pagrobtas naftos bendrovės "Rosneft" viceprezidento sūnus.

Michailo Stavskio sūnus, kaip teigiama, nusikaltėlių rankose atsidūrė 2009 m. balandžio 13 d. Tačiau informacija apie 19 metų vaikino Michailo pagrobimą griežtai slepiama. Kaip teigia "Novaja gazeta", apie incidentą nežino net "Rosneft" direktorių tarybos ir bendrovės valdybos nariai. Bendrovės spaudos tarnyba informacijos nekomentuoja.

Tačiau naujienų agentūros "Interfax" šaltinis teisėsaugos organuose patvirtino, kad milicija ieško Maskvoje pagrobto vaikino. Anot neįvardijamo šaltinio, Michailą užpuolė, kai jis išėjo po paskaitų Naftos ir dujų universitete. Nuo to laiko jokių naujienų apie jį nebuvo. Tačiau kai kurių šaltinių teigimu, nusikaltėliai iš tėvų reikalauja 50 mln. eurų (172,5 mln. litų).

Tokio atvejo, kaip teigė minėtas "Interfax" šaltinis, dar nebuvo. Jo nuomone, užsakovas turėtų būti labai įtakingas asmuo. "Jo nesustabdė net tai, kad M.Stavskis yra vicepremjero Igorio Sečino komandos narys. Įsivaizduojate, koks įtakingas turėtų būti užsakovas? Jis nieko nebijo. Arba... jis tiesiog visiškas išgama", – sakė pareigūnas.

Neatmestina, kad vaikiną pagrobė, nes tikėjosi priversti M.Stavskį padaryti kokių nors nuolaidų arba palikti postą. Teisėsaugos organų duomenimis, pinigų iš šeimos niekas nereikalavo.

"Novaja gazeta" rašo, kad 40 proc. pagrobimų įvykdoma norint gauti išpirką. 50 proc. pagrobimų įvykdomi pagal užsakymus. Dažniausiai užsakymus vykdo buvę ar net dabartiniai teisėsaugos pareigūnai arba specialiųjų tarnybų karininkai. Sėkmingai įvykdyti užduotį jiems padeda ryšiai įvairiose teisėsaugos struktūrose. Grobikai, kaip įprasta, žino apie vykdomo tyrimo pažangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių