Nyderlandai reikalaus, kad atvykstantieji iš Kinijos atliktų COVID-19 testus

Nyderlandų sveikatos ministerija penktadienį pranešė, kad nuo kitos savaitės iš Kinijos lėktuvais atskrendantys keleiviai, norėdami patekti į Nyderlandus, turės parodyti neigiamą COVID-19 testo rezultatą.

Keliolika šalių jau yra nustačiusios naujas kelionių taisykles atvykėliams iš daugiausiai gyventojų turinčios pasaulio valstybės, kuri po sprendimo sušvelninti griežtus viruso apribojimus susiduria su COVID-19 atvejų antplūdžiu.

Nyderlandų įvestos priemonės, kurios įsigalios antradienį, atitinka Europos Sąjungos rekomendacijas, teigė ministerija.

„Manau, kad mums svarbu įvesti kelionių apribojimus, kurie yra Europos kovos su virusu dalis“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Ernstas Kuipersas (Ernstas Keipersas).

Trečiadienį ES ekspertai „primygtinai paragino“ 27 bloko valstybes nares reikalauti, kad iš Kinijos skrendantys žmonės būtų tikrinami COVID-19 testu ir  kai kurie atvykstantieji būtų tikrinami atsitiktine tvarka.

Atsižvelgdama į ES rekomendacijas, Nyderlandų vyriausybė paragino į Kiniją ir iš jos keliaujančius keleivius nuo penktadienio dėvėti veido kaukes.

„Vyriausybė taip pat tiria galimybę ištirti iš Kinijos skrendančių lėktuvų tualetų nuotekas“, – teigė E. Kuipersas.

Kelios kitos ES šalys, įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Vokietiją, Italiją ir Ispaniją, jau yra paskelbusios, kad atvykėliams iš Kinijos taikomi COVID testavimo reikalavimai.

Amsterdamo-Schipholio oro uostas yra vienas didžiausių Europoje ir daugelio tarpžemyninių skrydžių centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių