Nyderlandai skiria 300 mln. eurų pirkti amuniciją naikintuvams F-16, kurie bus perduoti Ukrainai

Nyderlandai papildomai skirs 300 mln. eurų pirkti šaudmenis naikintuvams F-16, kurie bus pristatyti į Ukrainą, pranešė Nyderlandų gynybos ministerija.

„Nyderlandai skiria papildomus 300 mln. eurų įsigyti amunicijai naikintuvams F-16, kuriuos Nyderlandai netrukus suteiks Ukrainai. Tai papildomi pinigai prie 150 mln. eurų, anksčiau rezervuotų šiam tikslui. Kalbame apie naikintuvų F-16 ginklus, kurie yra perkami tiesiogiai iš pramonės“, – sakoma pranešime, cituojamas gynybos ministro Rubeno Brekelmanso pareiškimas per NATO viršūnių susitikimą Vašingtone.

Ministras pabrėžė, kad šie ginklai itin svarbūs. „F-16 su mūsų perkama amunicija gali padėti atremti Rusijos atakas. Putino agresija neturi sienų, todėl mūsų parama turi tęstis. Pirkdami šią papildomą amuniciją naikintuvams F-16, norime pasiųsti žinią Maskvai, kad NATO sąjungininkės toliau remia Ukrainą. Rusija neturi laimėti šio karo, tai atitinka ir mūsų saugumo interesus“, – pabrėžė R. Brekelmansas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Nyderlandų gynybos ministras aptarė su JAV bendrovės „Lockheed Martin“ atstovais Ukrainos lakūnų mokymą valdyti F-16 ir sakė, kad Nyderlandai iki 2025 m. pabaigos suteiks 18 naikintuvų mokymo centrui Rumunijoje.

 


Šiame straipsnyje: Nyderlandaikaras Ukrainojenaikintuvai F-16Rubenas Brekelmansas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių