Nyderlandų kronprincesė galėtų susituokti su moterimi ir nereikėtų atsisakyti sosto

  • Teksto dydis:

Nyderlandų kronprincesė Amalija, jei norėtų, galėtų susituokti su moterimi.

Karaliai, karalienės ir sosto įpėdiniai gali sudaryti santuoką su tos pačios lyties asmenimis, laiške parlamentui pareiškė ministras pirmininkas Markas Ruttė. Jiems esą dėl to nereikėtų atsisakyti sosto.

Tačiau tokiose santuokose gimusių vaikų sosto paveldėjimą dar reikėtų sureguliuoti įstatymu, sakė premjeras. Jis interviu televizijai pabrėžė, kad tai „grynai hipotetinis klausimas“.

M. Rutė laišką parlamentui parašė reaguodamas į deputatų klausimus. Vienoje knygoje apie kronprincesę Amaliją, kuriai gruodį sueis 18-a, rašoma, kad, jei susituoktų su moterimi, ji turėtų atsisakyti sosto. Vyriausybė tam prieštarauja. „Vyriausybė mano, kad sosto įpėdinis gali susituokti ir su tos pačios lyties asmeniu“, – sakoma laiške.

Tačiau galimų vaikų situaciją dar reikėtų sureguliuoti. Ne konstitucijoje sosto paveldėjimas griežtai siejamas su paveldima kilme.

Nyderlanduose sosto įpėdinio santuokai turi pritarti parlamentas. Be pritarimo princas ir princesė taip pat negali užsidėti karūnos.

2000 metais tuometinis premjeras Wimas Kokas dar teigė, kad sosto įpėdinis turėtų atsisakyti karūnos, jei susituoktų su vyru. Tačiau jau po metų Nyderlandai tapo pirmąja pasaulio šalimi, leidusia tuoktis tos pačios lyties asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
reptyloidine monarchija kuria de retu likviduot kaip kenksminga ateities zmoniu moralinei busenai kur individo atsakomybe visuomenei kazkur kitos dimensijos plotmeje pagal v Asiliauska======

Nuomonė

Nuomonė portretas
O su ožka negalėtų susituokti ? Visas blogis į Europą ateina per Olandiją. Tas žinoma jau nuo viduramžių. Išsigimusi, šlykšti tauta. Europos žydai...

anonimas

anonimas portretas
Čia tai šlykštumėlis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių