Nyderlandų miestai įvedė prievolę dėvėti kaukes

  • Teksto dydis:

Nyderlandų miestai Amsterdamas ir Roterdamas ketvirtadienį įvedė prievolę vietose, kuriose būna daug žmonių, dėvėti kaukes.

Sprendimas miestuose paskelbtas, nepaisant to, kad Nyderlandų sveikatos apsaugos pareigūnai trečiadienį teigė esant dar per mažai įrodymų dėl kaukių veiksmingumo, kad tokia prievolė būtų paskelbta valstybės lygmeniu.

Nyderlandai kartu su Šiaurės Europos šalimis yra viena paskutinių šalių, kuri nepriima griežtų kaukių dėvėjimo taisyklių.

Amsterdamo saugumo pareigūnai paskelbė, kad nuo rugpjūčio 5 d. vietose, kuriose yra daug žmonių, bus privaloma dėvėti kaukes.

Uostamiestyje Roterdame taip pat nuo rugpjūčio 5 d. kaukės taps privalomos pagrindiniuose apsipirkimo rajonuose ir po vienu stogu esančiuose prekybos centruose.

Ši priemonė galios vyresniems nei 13 metų žmonėms, pažeidus taisykles grės baudos, tačiau apie jų dydžius kol kas neskelbiama.

Nyderlanduose bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius siekia 6 145, o užsikrėtimo atvejų skaičius yra didesnis nei 53 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

8

8 portretas
Melas... Melas..... Nieks ten taip žmonių negaudo ir nebaudže. Nėr kaukės ir px. Ten ne Lietuva!

R

R portretas
Neklaidinkit žmonių. Pati gyvenu Nyderlenduose ir ten kaukės privalomos tik autobusuose ir tramvajuose, o ne visur viešose vietose. Ir tai į tas kaukes labai rimtai nežiūri. Jei būni be tikrai neveja iš autobusų ar tramvajų ir net dažnai neliepia užsidėti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių