Nyderlandų žvalgyba: Rusijos laivas analizavo Nyderlandų vėjo jėgainių parkus

Vienas aukšto rango Nyderlandų žvalgybos pareigūnas pirmadienį apkaltino Rusijos laivą bandžius perprasti Nyderlandų vėjo jėgainių parkų Šiaurės jūroje veikimą.

Jo teigimu, taip buvo siekiama sutrikdyti šalies elektros energijos infrastruktūrą.

Karinės žvalgybos vadovas generolas majoras Janas Swillensas (Janas Svilensas) sakė, kad pastaraisiais mėnesiais į Nyderlandų teritorinius vandenis buvo įplaukęs Rusijos laivas, kuris buvo išlydėtas Nyderlandų pakrančių apsaugos ir karinio jūrų laivyno.

„Pastaraisiais mėnesiais matome, kad Rusijos veikėjai bando suprasti, kaip organizuojamas energijos tiekimas Šiaurės jūroje, siekdami jį sutrikdyti“, – žurnalistams pasakojo jis.

Jei Vakarai nesilaikys vienybės prieš Rusiją, Maskva tikriausiai nuspręs, kad agresija atsiperka.

„Bandymas buvo nesėkmingas“, – teigė J. Swillensas ir pridūrė, kad „laivą palydėjo Nyderlandų pakrančių apsauga ir karinis jūrų laivynas“.

Jis atsisakė pateikti daugiau informacijos.

J. Swillensas ir Nyderlandų žvalgybos tarnybų vadovas Erikas Akerboomas (Erikas Akerbomas) sakė, kad incidentas nesusijęs su kelių Rusijos diplomatų išsiuntimu iš šalies ir Rusijos prekybos atstovybės Amsterdame uždarymu, apie kurį Nyderlandai paskelbė šeštadienį.

„Nepaisant karo Ukrainoje rezultatų, Rusija greičiausiai ir toliau kels grėsmę Nyderlandams ilgalaikėje perspektyvoje“, – teigiama pirmadienį paskelbtame Nyderlandų žvalgybos pranešime.

„Nyderlandai turi atsižvelgti į tai, kad karas Ukrainoje ir jo padariniai tikriausiai tęsis ilgai“, – pridūrė J. Swillensas.

„Nuo šio karo baigties priklausys mūsų būsimas saugumas ir gerovė, – sakė jis. – Jei Vakarai nesilaikys vienybės prieš Rusiją, Maskva tikriausiai nuspręs, kad agresija atsiperka.“


Šiame straipsnyje: Nyderlandaišnipinėjimasenergetikainfrastruktūratrikdymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių