O. Scholzas atsisakė Kremliaus COVID-19 testo

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) antradienį per vizitą Maskvoje atsisakė Kremliuje atlikti COVID-19 testą ir pageidavo, kad tepinėlį jam paimtų vienas iš Berlyno medikų, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Vokietijos vyriausybėje.

Į Maskvą atvykusiam O. Scholzui „testą atliko Vokietijos ambasados gydytojas“, sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga. 

Visi Vokietijos delegacijos nariai per keturias dienas iki išvykimo turėjo atlikti po tris polimerazės grandininės reakcijos (PGR) testus.

Dienraštis „Bild“ pranešė, jog Maskva sutiko padaryti išimtį su sąlyga, kad PGR testas bus atliktas O. Scholzo vyriausybiniame lėktuve prižiūrint rusų gydytojui.

Anksčiau analogiškai pasielgė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), kai praėjusią savaitę buvo atvykęs derybų į Rusiją. Dėl to per derybas Kremliuje su Vladimiru Putinu jis buvo pasodintas prie itin ilgo stalo. 

O. Scholzas antradienį per susitikimą su V. Putinu buvo pasodintas prie to paties stalo.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sprendimą pasodinti E. Macroną prie itin ilgo stalo aiškino Prancūzijos vadovo atsisakymu leisti Kremliaus medikams atlikti jam COVID-19 testą.

„Tai susiję su faktu, jog kai kas laikosi savų taisyklių, jie nebendradarbiauja su priimančiąja šalimi“, – tąsyk kalbėjo jis.

O. Scholzas siekia padėti rasti diplomatinį sprendinį karui Ukrainoje išvengti, Rusijai pakursčius nedrąsią viltį dėl galimybės sušvelninti didžiulę priešpriešą.

Anksčiau antradienį Kremlius patvirtino, kad atitraukiama dalis netoli Ukrainos dislokuotų pajėgų. Tačiau jis nurodė, jog tai planuotas žingsnis, ir pabrėžė, jog Rusija ir toliau kilnos pajėgas savo teritorijoje, kaip jai atrodys reikalinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Čia tas vargšelis,kuris nesidarė pgr,nes išsigando,kad bus taip paimtas jo dnr.Kaip ir neitų to dnr nuo kavos puodelio nuimti.Bet tai,jog per pgr renkami žmonių dnr skamba skandalingai.

matosi

matosi portretas
pajuto novicok kvapa ;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių