O. Scholzas: Izraelio teise į savigyną negali būti abejojama

  • Teksto dydis:

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) penktadienį pareiškė, kad Izraelio teise į savigyną negali būti abejojama.

„Reikia sudaryti sąlygas Izraelio savigynai, o ne abejoti ja“, – pareiškė jis per bendrą spaudos konferenciją su Berlyne viešinčiu Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu), kuris griežtai kritikuoja Izraelį dėl jo karinės operacijos Gazos Ruože.

Kiek anksčiau su Turkijos lyderiu susitikęs Vokietijos prezidentas pabrėžė žydų valstybės teisę egzistuoti ir teisę į savigyną.

„Dėl naujausių Turkijos pareiškimų apie Artimųjų Rytų konfliktą prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) aiškiai išdėstė Vokietijos poziciją“, – socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“) parašė jo atstovė spaudai.

F. W. Steinmeieris „pabrėžė Izraelio teisę egzistuoti, taip pat jo teisę gintis“.

Spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai surengė išpuolį, per kurį, Izraelio duomenimis, žydų valstybėje žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir buvo paimta apie 240 įkaitų.

Izraelis atsakė masinio bombardavimo ir antžeminėmis operacijomis Gazos Ruože, per kurias, „Hamas“ vyriausybės teigimu, jau žuvo 12 tūkst. žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šeikas

šeikas portretas
nuo kada Puolimas tapo 'savigyna' a,šolcai ?

o ka

o ka portretas
Palestina neturi teises gintis,savo sali nuo okupantu žydu kurie ta daro nuo1947 metu!

?

? portretas
kokios dar okupantu teises?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių