Pereiti į pagrindinį turinį

O. Zelenska pasakė, ką studijuos prezidento dukra: aštuoniolikmetė lieka Ukrainoje

Ukrainos pirmoji ponia, duodama interviu  „RBK Ukraina“, sakė, kad jie su vyru nedarė spaudimo dukrai renkantis būsimą profesiją. Tėvai norėjo, kad kad dukra turėtų galimybę savarankiškai „išskleisti sparnus“.

O. Zelenskaja papasakojo, kokią profesiją pasirinko 18-metė dukra Aleksandra. Pasak prezidento žmonos,  Aleksandra kelerius metus galvojo apie būsimas studijas ir apsisprendė pasirinkti teisės mokslus.

„Ji pasirinko teisininko specialybę. Atvirai kalbant, apie būsimos profesijos pasirinkimą kalbėjomės bene penkerius metus, nuolat grįždami prie šios temos. Iš jos pusės buvo įvairių variantų, tam tikrų pasiūlymų, iš mūsų pusės, viską aptarėme, ir ilgai diskutavome“, – pasakojo pirmoji Ukrainos ponia

Mama neslėpė, jog jai patinka dukters pasirinkimas.

V. Zelenskio žmona pabrėžė, kad dukra prašė jos neatskleisti būsimos profesijos detalių, tačiau pridūrė, kad tai bus humanitariniai mokslai ir kad prezidento dukra studijuos Ukrainoje.

„Tiesą sakant, kai atėjo laikas rinktis, suprantama, kad mes jai kažką siūlėme, ji kažką atmetė. Tai, ką ji pasirinko,  buvo vienas iš mūsų jai siūlytų variantų. Bet ji pateikė paraišką į kelias specialybes, paskui turėjo pasirinkti vieną iš jų, ir ji pasirinko teisę“, –  pasakojo prezidento žmona.

O. Zelenskaja taip pat pabrėžė, kad jie su vyru nedarė spaudimo dukrai priimti sprendimą.

„Man atrodo, kad pasirinko teisingai, nes žiūriu į ją – jai tai patinka, ir tinka. Viskas klostosi tarsi savaime, be įtampos, jai gerai sekasi. Tikiuosi, kad ji ir toliau eis šiuo keliu. Mes jai nedarėme jokio spaudimo. Nes prisimenu, kai aš pati  beveik neturėjau pasirinkimo,. O mes norėjome, kad ji turėtų galimybę išskleisti sparnus ir rinktis pati“, – sakė pirmoji ponia.

Primename, kad birželio pradžioje Ukrainos prezidentas pareiškė, kad jo vaikai yra šalyje ir kad jis atsisako juos išvežti iš Ukrainos, nes tai būtų nesąžininga.

Daugiau naujienų