Oficialu: V. Putinas susitiks su Estijos prezidente K. Kaljulaid

  • Teksto dydis:

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas balandžio 18 dieną, ketvirtadienį, susitiks su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid, atvyksiančia į Maskvą darbo vizito, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Per derybas planuojama aptarti dabartinius dvišalius santykius prekybos ir ekonomikos bei kultūros ir humanitarinėse srityse, taip pat jų perspektyvas, pasikeisti nuomonėmis apie stabilumo ir saugumo užtikrinimą Baltijos regione“, – rašoma Kremliaus išplatintame pranešime. 

Pastarąjį kartą Estijos prezidentas su vizitu Rusijoje lankėsi 2011 metais. Tuo metu šiame poste dirbo Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas). Jis Sankt Peterburge dalyvavo Šv. Jono liuteronų bažnyčios atšventinime.  

K. Kaljulaid nusprendė su darbo vizitu vykti į Maskvą, kad galėtų čia sudalyvauti renovuoto istorinio Estijos ambasados pastato atidaryme.

Tuo pat metu jos atstovas spaudai Mailinas Aasmae (Mailinas Asmejė) pranešė, kad Rusijai buvo perduotas apklausimas dėl galimybės K. Kaljulaid vizito metu balandžio 18 dieną surengti jos ir V. Putino susitikimą. 

Balandžio 3 dieną Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad šiam susitikimui ruošiamasi. 

„Sulaukėme atitinkamo paklausimo. Toks susitikimas planuojamas, jam ruošiamasi“, – sakė jis žurnalistams.

Balandžio 6 dieną D. Peskovas Estijos laikraščiui „Postimees“ sakė, kad V. Putinas nori per susitikimą su K. Kaljulaid „išsklaidyti Estijos baimes dėl saugumo“. Tuo pat metu jis pabrėžė, jog iš šio susitikimo nereikėtų laukti jokių konkrečių sprendimų.

„Susitikimo tikslas – artimiau susipažinti, aptarti aktualius klausimus“, – sakė D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl estai mus apkniso.

tomas

tomas portretas
Peskovas iš anksto pabrėžė, kad iš to susitikimo nieko konkretaus. Trumpas apsiuostymas.

Klaipeda

Klaipeda portretas
Kas cia tokio,kodel saliu vadovai negali susitikti,ai pamirsau kurioje salyje gyvenu/
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių