Pereiti į pagrindinį turinį

Opozicijos lyderis ragina T. May atsistatydinti

2017-06-05 13:29
BNS inf.

Didžiosios Britanijos opozicijos lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) pirmadienį pareiškė palaikantys raginimus ministrei pirmininkei Theresai May (Terezai Mei) atsistatydinti už tai, kad sumažino policijos pareigūnų skaičių, kai šešerius metus dirbo vidaus reikalų sekretore.

Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / Scanpix nuotr.

Televizijos ITV paklaustas, ar pritaria raginimams, kad Th. May turėtų atsistatydinti po to, kai per trijų mėnesių laikotarpį šalį sukrėtė trys teroristinės atakos, Leiboristų partijos lyderis atsakė: „Iš tiesų pritarčiau. Mums nederėjo mažinti policijos pareigūnų skaičiaus“.

„Šie raginimai girdimi iš daugelio labai atsakingų asmenų, kuriems labai neramu, kad ji visą tą laiką dirbo Vidaus reikalų departamente, vadovavo policijos pareigūnų skaičiaus mažinimui, o dabar sako, kad susidūrėme su problema. Taip, susidūrėme – mums nederėjo mažinti policininkų skaičiaus“, – sakė J. Corbynas.

Dar kartą paklaustas, ar norėtų, kad Th. May atsistatydintų, leiboristų lyderis atsakė: „Ketvirtadienį pas mums vyks rinkimai. Tai tikriausiai yra geriausia proga išspręsti šį reikalą“.

Kiek anksčiau pirmadienį premjerė gynė savo sprendimą apkarpyti policijos pareigūnų skaičių. Ji tvirtino, kad šiuo metu Londono policija turi „pakankamai išteklių“ ir „didžiulius kovos su terorizmu pajėgumus“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų