P. Porošenka: Rusija bando savintis pergalę Antrajame pasauliniame kare

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka apkaltino Rusiją siekiu pasisavinti bendrą visų antihitlerinės koalicijos valstybių pergalę Antrajame pasauliniame kare.

Jis taip pat sakė, kad Ukrainos rytiniai regionai yra „taikios, suvienytos Europos forpostas“.

„Kitaip nei Maskva mes nesiruošiame privatizuoti pergalės, drauge iškovotos visų antihitlerinės koalicijos šalių tautų. Niekas neturi teisės monopolizuoti pergalės prieš nacizmą, juo labiau – naudoti ją, šią pergalę, kaip savo imperinės politikos analogiją“, – sakė P. Porošenka per akciją „Pirma taikos minutė“ Kijeve.  

Kreipdamasis į ukrainiečius pergalės prieš nacizmą Antrajame pasauliniame kare 73-iųjų metinių proga, P. Porošenka taip pat pažymėjo, kad būtent Ukrainos teritorijoje buvo sutriuškinti elitiniai nacių daliniai ir nulemtas karo likimas bei galutinė antihitlerinės koalicijos pergalė.

„Šios pergalės žmogiškasis matas – milijonų mūsų kraštiečių, negrįžusių iš fronto, koncentracijos stovyklų, priverčiamųjų darbų, sušaudytų ir nukankintų, mirusių nuo žaizdų, bado ir represijų pokariu, gyvybės. Amžinas ir šviesus atminimas žuvusiesiems“, – kalbėjo prezidentas.

Anot P. Porošenkos, mūsų dienomis „Ukrainos rytinės teritorijos virto taikios, suvienytos Europos forpostu“, turėdamas omenyje konfliktą su Maskvos remiamais separatistais.

„Esu tikras: su demokratinėmis tautomis mes būtinai laimėsime kovą už mūsų valstybės suverenitetą ir teritorinę neliečiamybę, užkirsime kelią dar vienam didžiulio masto karui Europos žemyne“, – sakė jis.

Tuo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per Pergalės dienos paradą Maskvoje pareiškė, kad jo šalis stebi kai kuriose šalyse Antrojo pasaulinio karo įvykių „sąmoningą iškraipymą“.

„Didžiojo Tėvynės karo, jo tiesos atminimas yra mūsų sąžinė ir atsakomybė. Mūsų dienomis matome, kaip virtinėje valstybių sąmoningai iškraipomi karo įvykiai, kaip keliami į didvyrius tie, kas užmiršę garbę ir žmogiškąjį orumą tarnavo naciams, begėdiškai meluojama savo vaikams, išduodant savo protėvius“, – kalbėjo V. Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lkauniete

lkauniete portretas
..ka sapalioja silikoninis putinas ,tai lyg slibino agonija; visos tautos smerkia vokieciiu fasizmo ordos ziaurumus ,,taciau greta eina rusiskuju okupantu nuniokotu tautu tremtis uzgrobtu valstybiu itakos zonos ,kaip ir Pabaltijo valstybiu okupacija ir pokario zudymai.,,ir dulejantys nekaltu tautieciu kauliukai Rusijos tremties vietovese,,,jei nubutu antifasistinio aljanso JAV Britanija,,rusai nebutu pasieke fasisto-zudiko hitlerio sleptuves[nes jie buvo basi ,alkani ir nebeturejo zmogiskuju "resursu"[tai sventvagiska] ikara jau mete 18 mecius ir virs 50ties, aciu visiems susiburusiems ir zuvusiems[bei dar gyviems]] pries vokiiskaji fasistu simtakoji!

Xa xa

Xa xa portretas
ko pykstat nužmogėję vatnikai? Nes nepatinka teisybė, kremliaus zmobiai:) Prisiminkit savo bendrą džiaugsmingą paradą su naciais 1939 m. Breste, kai hitleris su stalinu užgrobė Lenkiją ir pradėjo 2 pasaulinį karą. Tiesos neiškraipysit daugiau niekados, menkystos!

Jons

Jons portretas
Jeigu, ne USA, rusai dabar nesigirtų. Vokietija-pralaimėjo?! atsimerkit, kaip vokiečiai gyvena ir kaip rusai vegetuoja... beprasmės aukos, ant skurdo altoriaus...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių