Pereiti į pagrindinį turinį

P. Porošenka: Ukraina laikosi taikos plano, bet rengiasi ir pesimistiniam scenarijui

2014-11-04 17:25
BNS inf.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / Scanpix nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka tvirtina, kad Kijevas ir toliau laikosi taikos karo draskomuose rytuose plano, nepaisydamas prieštaringai vertinamų, prorusiškų separatistų surengtų rinkimų.

„Ukraina lieka tvirta taikos plano šalininkė“, – pareiškė P.Porošenka per gynybos vadovų posėdį. Tačiau, „kiti dalyviai“, Rusijai pritarus paliaubų susitarimui, nesilaiko savo įsipareigojimų, pridūrė prezidentas.

Tačiau P.Porošenka dar sakė, kad Kijevas rengiasi ir pesimistiniam padėties raidos scenarijui.

„Likdama taikos plano šalininke, Ukraina labai atsakingai stengsis laikytis Minsko susitarimų. Tačiau tai nereiškia, kad Ukraina nebus pasirengusi ryžtingiems veiksmams pesimistinio negatyvaus scenarijaus atveju“, – pareiškė jis Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdyje.

Prezidentas sakė davęs atitinkamų nurodymų Generalinio štabo viršininkui ir gynybos ministrui.

„Šiandien suformuotos kelios naujos (karinės) dalys ir junginiai, kurie leis jau dabar užkirsti kelią galimam puolimui Mariupolio, Berdiansko, Charkovo kryptimis ir šiauriau Luhansko Dnepropetrovsko link“, – pažymėjo P.Porošenka, dar pridūręs, kad statomi įtvirtinimai rytuose, armija aprūpinama reikalinga karine technika ir ginkluote.

Daugiau naujienų