Paaiškėjo netikėtas faktas apie karališkąją šeimą

  • Teksto dydis:

Britų karališkajai šeimai priklausantys nariai turi gausybę papildomų privilegijų – nuo privačių namų tvarkytojų, virtuvės šefų, asmeninių vairuotojų ar apsaugos. Ilgus metus daugeliui kyla klausimas – ar karališkosios šeimos nariai už nusižengimus gali gauti nuobaudas, o galbūt juos apsaugo neliečiamųjų statusas?

Pasirodo, vienintelė neliečiamoji Jungtinėje Karalystėje yra karalienė. Jai priklauso ir suverenus imunitetas, t. y. karalienė nėra niekam pavaldi, ji neprivalo laikytis jokių įstatymų, nes pati yra valdovė, kuri juos diktuoja.

„Mirror“ rašo, kad nors ir galėdama nusižengti, pavyzdžiui, visuomet palikti automobilį ne vietoje ir niekuomet nesulaukti baudos, karalienė visuomet gerai apsvarsto kiekvieną savo poelgį, kad nepažeistų jokių įstatymų.

Vis dėlto, šis imunitetas neapsaugo kitų karališkosios šeimos narių. Taigi, pavyzdžiui, jei į karališkąją šeimą prieš dešimtmetį įsiliejusi Catherine Middleton nusižengtų įstatymams, ji galėtų gauti baudą, būti sulaikyta ar netgi sulaukti laisvės atėmimo bausmės. Žinoma, šis procesas užtrauktų gėdą karališkajai šeimai.

Vienas karališkosios šeimos narių jau turi kriminalinį įrašą. Daugelio nuostabai, tai – princesė Anne, karalienės dukra. Beje, ji yra ir pirmoji britų karališkosios šeimos narė, turinti kriminalinę istoriją.

2002-aisiais moteris buvo nubausta ir privalėjo sumokėti 500 svarų sterlingų piniginę baudą dėl to, kad jos šuo užpuolė vaiką.

Dar vieneriais metais anksčiau, princesė Anne buvo nubausta už greičio viršijimą. Glosteršyro regione moteris savo „Bentley“ automobiliu lėkė 93 mylių per valandą greičiu, nors leistinas greitis buvo 70 mylių per valandą. Tąkart moteris sulaukė 400 svarų sterlingų baudos.

Vis dėlto net ir įstatymuose galima rasti skylių, kurios išgelbėtų karališkosios šeimos narius nuo sulaikymo. Pasak „Halsbury’s Laws of England“ enciklopedijos, vykstant civiliniam procesui karališkosios šeimos nariai negali būti sulaikyti, jie negali būti sulaikyti karalienės akivaizdoje taip pat karališkųjų Bekingemo rūmų teritorijoje.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/zmones/paaiskejo-netiketas-faktas-apie-karaliskaja-seima



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
durniu laivas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių