Pabėgėlių teisių aktyvistai ištepliojo Australijos premjero automobilį

Australijos ministro pirmininko Scotto Morrisono automobilis tapo pabėgėlių teises ginančių aktyvistų išpuolio taikiniu. Kaip pranešė pirmadienį televizijos kanalas SBS, vyriausybės vadovas paliko incidento vietą apsaugos mašina lydimas policijos.

Kanalo žiniomis, incidentas įvyko premjerui lankantis Kvinslando universitete, kur kuriama nacionalinė vakcina nuo koronaviruso. Kol vyriausybės vadovas buvo pastate, kelios dešimtys protestuotojų apsupo politiko automobilį ir apipylė jį raudonais dažais. Taip pat pranešama, kad per incidentą nesmarkiai nukentėjo vienas iš S. Morrisono apsaugos darbuotojų, budėjusių prie įėjimo į universitetą.

Protestuotojai reikalavo „išlaisvinti pabėgėlius“ ir suteikti visiems prieglobsčio prašytojams galimybę atvykti į Australiją. Jie taip pat norėjo „asmeniškai pasikalbėti su ministru pirmininku“, bet S. Morrisonas nutraukė vizitą ir paliko pastatą per kitą išėjimą lydimas policijos pareigūnų.

Pagal nacionalinius migracijos įstatymus, Australija nepriima pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų, jeigu jie nėra gavę Australijos vizos iki mėginimo atvykti į šalį. Australijos valdžia nuo 2013 metų daugiau kaip 3 tūkst. pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų prievarta perkėlė į specializuotus pabėgėlių centrus Papua Naujojoje Gvinėjoje, Nauru ir Kalėdų saloje. 2019 metų pabaigoje šiuose trijuose centruose buvo laikomi mažiausiai 600 prieglobsčio prašytojų, kuriems Australijos pareigūnai atsisakė duoti leidimą įvažiuoti į šalį, nepaisydami žmogaus teisių gynėjų protestų ir pranešimų, kad pabėgėliams reikalinga medicinos pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių