Pereiti į pagrindinį turinį

Pagrobtoji išlaisvinta po 18 metų

2009-08-28 13:04
Pagrobtoji išlaisvinta po 18 metų
Pagrobtoji išlaisvinta po 18 metų / AFP nuotr.

Moteris, kuri JAV buvo pagrobta dar maža mergaitė neseniai buvo išlaisvinta. Visą tą laiką moteris buvo laikoma slaptame kieme už namo. Nuo savo pagrobėjo ji pagimdė du vaikus.

Visą gyvenimą praleido ūkiniame pastate

Jaycee Lee Dugard, kurios tėvai nematė nuo pat pagrobimo, kai jai buvo 11 metų, buvo surasta po atsitiktinio policijos ir Phillipo Garrido susidūrimo. Ph.Garridas yra įtariamas J.L.Dugard pagrobimu ir žaginimu.

Ph.Garrido, kuris yra jau teistas už žaginimą, ir jo žmona Nancy buvo nuvežti į areštinę. Per kratą jų namuose Antioke Kalifornijoje buvo aptiktas "slaptas kiemelis kieme už namo", - sakė Fredas Kollaras iš El Doreido apygardos šerifo biuro.

"Tame slaptame kiemelyje buvo palapinės, stoginės ir ūkiniai pastatai; jame Jaycee ir mergaitės praleido beveik visą savo gyvenimą", - nurodė jis. J.L.Dugard dukterims dabar yra 11 ir 14 metų.

Niekad nelankė mokyklos

Policija taip pat rado galiniame kieme paslėptą automobilį, kurio išvaizda atitinka pradinį pranešimą apie automobilį, kurį vairavo J.L.Dugard pagrobėjai.

"Palapinės ir ūkiniai pastatai ... stovėjo pagal strateginį planą, kad vidaus nesimatytų iš lauko ir kad aukos būtų izoliuotos nuo kontaktų su išore, - sakė F.Kollaras. - Nė vienas iš vaikų niekada nelankė mokyklos. Jie niekada nėra buvę pas gydytoją". Policija nustatė, kad du nepilnamečiai, kurių vardai neskelbiami, yra J.L.Dugard ir Ph.Garrido vaikai.

J.L.Dugard yra geros sveikatos, nors ir praleido 18 metų galiniame kieme. J.L.Dugard 1991 m. birželio 10 d. pagrobė du automobiliu važiavę žmonės, jos patėvio Carlo Probyno akivaizdoje. Jis dviračiu vijosi automobilį, bet pagrobimui sutrukdyti negalėjo. "Asmeniškai aš buvau praradęs viltį", - "ABC News" sakė C.Probynas. Jis, jo žmona Terry ir kita duktė ketvirtadienį ryte atskrido iš Riversaido Kalifornijoje į San Fransiską susitikti su J.L.Dugard.

Paaiškėjo per atsitiktinumą

Ta ilgai stovėjusi pagrobimo byla iš vietos pajudėjo rugpjūčio 25 d., kai policija Kalifornijos universitete Berklyje pastebėjo Ph.Garrido, bandantį patekti į universiteto miestelį, sakė F.Kollaras.

"Berklio policijos pareigūnas atkreipė dėmesį, į Garrido ir dvi jaunas moteris, kurios buvo su juo. Policijos pareigūnai patikrino Garrido praeitį ir pamatė, kad jis yra laikinai atleistas nuo federalinės kalėjimo bausmės prieš terminą", - nurodė F.Kollaras. 58 metų Ph.Garrido 1971 m. buvo nuteistas dėl kaltinimų išžaginimu ir pagrobimu. Vėliau policininkai susisiekė su Kalifornijos lygtinio atleidimo nuo laisvės atėmimo bausmės tarnyba, kuri išsikvietė Ph.Garrido patikrinimui.

"Garrido atsivedė du mažamečius, taip pat - Nancy Garrido ir moterį vardu Allissa. Lygtinio atleidimo nuo laisvės atėmimo bausmės agentas per savo apsilankymus tame name niekada nebuvo matęs tų asmenų, Allissos ir dviejų mažų vaikų, tad pamanė, kad tie asmenys yra įtartini", - sakė F.Kollaras. Agentas susisiekė su Konkordo Kalifornijoje policijos departamentu, kuris apklausė Allissą ir nustatė, kad iš tikrųjų ji yra J.L.Dugard.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų