Pereiti į pagrindinį turinį

Iranas paleido JAV reporterį bei buvusį jūrų pėstininką

2016-01-17 13:19
BNS inf.
Jasonas Rezaianas
Jasonas Rezaianas / Scanpix nuotr.

„The Washington Post“ korespondentas Jasonas Rezaianas (Džeisonas Rezajanas) buvo paleistas iš Evino kalėjimo Teherane ir išvyko iš Irano, sakoma sekmadienį paskelbtame laikraščio pareiškime.

„The Washington Post“ taip pat nurodė, jog yra „patenkintas, ... kad Iranas paleido keturis kitus amerikiečius“, bet daugiau detalių nepateikė.

„Mums palengvėjo, kad šis 545 dienų košmaras Jasonui ir jo šeimai pagaliau baigėsi“, – sakoma pareiškime, kurį pasirašė laikraščio leidėjas Frederickas Ryanas (Frederikas Rajenas).

J.Rezaianas iš Irano išvyko lėktuvu, drauge su žmona Yeganeh Salehi (Jegane Salehi), sakoma pareiškime, kuriame nenurodoma, ar tame lėktuve yra kas nors iš kitų paleistų amerikiečių.

Paleido ir jūrų pėstininką

Teheranas paleido buvusį JAV jūrų pėstininką Amirą Hekmati (Amirą Hekmatį), kuriam, kaip įtariamam šnipui, Irane grėsė mirties bausmė, sekmadienį paskelbė jo šeima, kuri pridūrė, jog jai buvo pasakyta, kad jis yra iš tos šalies išskrendančiame lėktuve.

„Šiandien mūsų brolis, sūnus ir draugas Amiras Hekmati buvo paleistas iš Irano. Mums dabar buvo oficialiai pasakyta, kad jis yra lėktuve, išskrendančiame iš tos šalies“, – sakoma šeimos pareiškime.

„Sunku žodžiais išreikšti, ką šiuo metu jaučia mūsų šeima. Bet ir toliau su viltimi laukiame, kol Amiras bus mūsų glėbyje“, – sakoma pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų