Paryžiaus Dievo Motinos katedros aikštė vėl tapo atvira lankytojams

Paryžiaus Dievo Motinos katedros, daugiau nei prieš metus smarkiai nuniokotos didžiulio gaisro, aikštė sekmadienį vėl tapo atvira lankytojams, skelbia Prancūzijos žiniasklaida.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Idalgo) kartu su Katalikų bažnyčios atstovais ir katedros restauratoriais dalyvavo aikštės atidarymo ceremonijoje.

„Šiandien – savotiškas renesansas (atgimimas)", – kalbėjo Paryžiaus merė, stovėdamas priešais katedrą.

Pasak Paryžiaus arkivyskupo Michelio Aupetit (Mišelio Opeti), toks įvykis Sekminių dieną yra „išskirtinis ženklas, išsivadavimo simbolis“.

2019 metų balandžio 15-osios gaisras, nuniokojęs garsiąją Paryžiaus katedrą, sukrėtė visą Prancūziją. Sudegė šventovės – labiausiai turistų lankomo Prancūzijos objekto – stogas, nugriuvo jos smailė, buvo prarasta vertybių ir meno kūrinių, apgadinti kone 8 tūkst. vamzdžių turintys vargonai.

Nuo to laiko privažiavimas prie Dievo Motinos katedros, įskaitant į aikštę priešais ją, dėl didelės švino koncentracijos iš bokštų ir stogo po gaisro.

Švinas iš Katedros griuvėsių buvo pakankamai išvalytas, ir dabar padėtis leidžia lankytojams patekti į aikštę, teigia Paryžiaus valdžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių