Paryžiuje besilankantis J. Bidenas: JAV ir toliau rems Ukrainą jos kovoje su Rusijos invazija

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį pažadėjo, kad Vašingtonas ir toliau rems Ukrainą jos daugiau nei dvejus metus trunkančioje kovoje su Rusijos plataus masto invazija.

„Vladimiras Putinas nesiruošia sustoti ties Ukraina [...] iškils grėsmė visai Europai, mes to neleisime, – Paryžiuje sakė JAV prezidentas. – Jungtinės Valstijos tvirtai palaiko Ukrainą. Mes nesitrauksime, kartoju tai dar kartą, nesitrauksime“.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) JAV vadovui pareiškė: „Dėkoju jums, pone prezidente, už tai, kad esate pirmosios pasaulio galybės prezidentas, bet darote tai su lojalaus ir europiečius mėgstančio bei gerbiančio partnerio ištikimybe“.

Penktadienį Paryžiuje E. Macronas ir J. Bidenas surengė atskirus pokalbius su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pažadėjo toliau remti Kyjivą.

J. Bidenas Prancūzijoje lankosi nuo trečiadienio ir dalyvavo minėjimuose, skirtuose 80-osioms D dienos išsilaipinimo, pakeitusio Antrojo pasaulinio karo eigą, metinėms.

Penktadienį J. Bidenas perspėjo, kad reikia išsaugoti JAV demokratiją, ir brėžė paraleles tarp Antrojo pasaulinio karo ir Rusijos invazijos į Ukrainą.

E. Macronas pasveikino J. Bideną valstybinio vizito pradžioje prie Triumfo arkos

Prancūzijos prezidentas E. Macronas pasveikino J. Bideną prie Paryžiaus Triumfo arkos šeštadienį prasidėjus Jungtinių Valstijų lyderio valstybiniam vizitui Prancūzijoje.

Į darbotvarkę įtrauktos J. Bideno derybos su E. Macronu Eliziejaus rūmuose Paryžiuje, kurių pagrindinė tema – Ukrainos kova su Rusijos invazija.

Po derybų JAV prezidento garbei bus surengtas valstybinis banketas.

J. Bidenas, penktadienį sakydamas kalbą Šiaurės Prancūzijoje, ragino žmones ginti demokratiją nuo grėsmių savo šalyje ir užsienyje ir pabrėžė, kad ji „prasideda nuo kiekvieno iš mūsų“.


Šiame straipsnyje: Emmanuelis MacronasJoe BidenasParyžiuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių