Pasaulio meteorologai prognozuoja rekordiškai karštą vasarą

Pasaulio meteorologijos organizacija (PMO) įspėja dėl karštos vasaros Šiaurės pusrutulyje, galinčios pagerinti ligšiolinius rekordus.

Jau pirmaisiais metų mėnesiais visi ženklai rodė, kad 2020-ieji bus vieni karščiausių metų nuo stebėjimų pradžios, antradienį Ženevoje sakė PMO atstovė Clare Nullis. Miestai ir bendruomenės, anot jos, jau dabar turi ruoštis, kaip apsaugoti žmones – nors dėl koronavuruso pandemijos tai padaryti gali būti sunkiau.

Ankstesniais metais perkaitusiuose butuose gyvenantiems žmonėms, pavyzdžiui, būdavo rekomenduojama lankytis vėsiuose prekybos centruose. Kaimynai buvo raginami reguliariai aplankyti vienišus ir todėl galimai pažeidžiamus žmones. Tuo tarpu dabar, pandemijos metu, galioja rekomendacija – kiek įmanoma likti namuose. Be to, ligoninės visą dėmesį sutelkusios į Covid-19 pacientų gydymą, todėl gali pritrūkti pagalbos karščio smūgio ištiktiems žmonėms.

PMO kartu su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir kitais partneriais internete pateikia pasiūlymų ir gerų kitų šalių pavyzdžių, kaip saugotis nuo karščio. Pavyzdžiui, rekomenduojama per karščius dėvėti plačiabrylę skrybėlę, pakankamai gerti, šaltu vandeniu vėsinti rankų sąnarius, ant kaktos ar sprando dėti vėsius kompresus, kojas ir nugarą įtrinti amoniaku ir dažniau išjungti šilumos šaltinius – elektros prietaisus ir dirbtinį apšvietimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
INDIJOJE, VIRŠ SENOS ŠVENTYKLOS, ANT GANGO UPĖS KRANTO, NUO SENŲ LAIKŲ, UŽRAŠYTA: "NĖRA DIDESNĖS RELIGIJOS UŽ TIESĄ"!! ATĖJO LAIKAS IR MŪSŲ LAIKAIS SUTEIKTI VIRŠENYBĘ MOKSLUI!!! IKI ŠIOL PASAULIO MOKSLININKAI DAR NEŽINO, JOG YRA ATRASTI KETURI ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI! AR TAI NE ABSURDAS,????! GAL ŠIE ATRADIMAI BLOKUOJAMI TODĖL, KAD JOS ATRADO NE KURIS NORS MOKSLININKAS, BET EILINIS KAUNO POLITECHNIKOS INSTITUTO INŽINIERIUS ROMUALDAS ZUBINAS ???

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
PERIODIŠKAI kas 3000 metų, VYKSTA ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA! PASKUTINIOJI KAITA VYKO EROS PRADŽIOJE!!! SEKANTI ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA ĮVYKS ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOJE. TUO METU DABARTINIS ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS TAPS PIETINIU, PIETINIS - ŠIAURINIU!!! ŠIS GEOFIZINIS PROCESAS PRASIDĖS nuo 2500-jų metų ir baigsis 3500 m.

Anonimas

Anonimas portretas
jokios karstos vasaros nebus,silta ziema salta vasara,salta ziema silta vasara
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių