Pasaulio turtingieji prašo juos labiau apmokestinti ir taip padėti gaivinti ekonomiką

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 80 milijonierių pirmadienį paragino viso pasaulio vyriausybes padidinti mokesčius itin turtingiems asmenims, o surinktomis lėšomis finansuoti pasaulio ekonomikos atsigavimą po koronaviruso pandemijos.

Atvirame laiške turtuolių grupė, pasivadinusi „Milijonieriai žmonijai“, teigė, kad jiems turėtų būti taikomi didesni mokesčiai „nedelsiant, iš esmės ir visam laikui“.

Tarp laišką pasirašiusių asmenų yra ledų įmonės „Ben and Jerry's“ įkūrėjas Jerry Greenfieldas (Džeris Grinfildas), scenarijaus autorius Richardas Curtisas (Ričardas Kartisas) ir kino režisierė Abigail Disney (Ebigeil Disnei).

Prie jų prisidėjo ir JAV verslininkas Sidney Topolis (Sidnėjus Topolis) bei Naujosios Zelandijos mažmenininkas Stephenas Tindallis (Stefenas Tindalis).

„COVID-19 smogus pasauliui, tokie milijonieriai kaip mes galime suvaidinti svarbų vaidmenį jį išgydant“, – rašoma laiške.

„Ne, mes nesame tie, kurie rūpinasi ligoniais intensyvios terapijos palatose. Mes nevažiuojame greitosios medicinos pagalbos automobiliais, kurie veža ligonius į ligonines. Mes nepakrauname maisto parduotuvių lentynų ir nepristatome produktų iki durų,“ – kalbama laiške.

„Tačiau mes turime pinigų, daug pinigų. Pinigų, kurių dabar labai reikia, ir jų prireiks ir ateinančiais metais, kol mūsų pasaulis atsigaus nuo šios krizės“, – pridūrė laiško autoriai.

Laiškas buvo paskelbtas prieš būsimą Didžiojo dvidešimtuko (G20) finansų ministrų susitikimą.

Šalims imantis veiksmų švelninti neigiamą pandemijos ekonominį poveikį, kai kurios valstybės jau ėmė svarstyti galimybę padidinti mokesčius.

JK Fiskalinių tyrimų instituto ekspertų grupė teigė, kad didesni mokesčiai taps neišvengiamybe daugeliui, ne tik didžiausiems turčiams.

Kiek anksčiau šį mėnesį Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) pranešė, kad jo vyriausybė gali įvesti didesnius mokesčius. Rusija taip pat siekia padidinti mokesčius turtingiesiems.

Saudo Arabija padidino pardavimo mokestį, kad kompensuotų viruso padarinius ir naftos kainų nuosmukį.

Laiškas „Milijonieriai žmonijai“ parengtas bendradarbiaujant įvairioms grupėms, įskaitant „Oxfam“, „Tax Justice UK“ ir „Patriotic Millionaires“, subūrusi amerikiečių milijonierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FTW

FTW portretas
Čia ką eilinis bajaris

Cipolinas

Cipolinas portretas
Kiek teke bendrauti su "stambiausias" verslininkais, tai visi tik uz mokesciu didinima. Kuo didesni mokesciai tuo sunkiau naujokui atsikasti rinkos gabala, o verslininkui pox pas ji jau infrastruktura visa yra

Cha

Cha portretas
Irgi mat naujiena! Visos valdžios visada visas problemas sprendžia didindamos mokesčius, nes kitaip nesugeba. O prašantys padidinti mokesčius turčiai puikiai žino, kad viską iš biedniokų atsiims. Iš tikrųjų mokesčiai didės tik skurdžiams ir dar nepribaigtiems vidutiniokams. Kaip visada.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių