Paskelbus A. Navalnui nuosprendį – mitingai Rusijoje: areštuota šimtai žmonių

Rusijos policija antradienį per naujausius opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno šalininkų mitingus areštavo daugiau kaip 1 050 žmonių, pranešė nepriklausoma stebėjimo grupė „OVD Info“.

Ši protestus stebinti nevyriausybinė organizacija nurodė, kad daugiausiai žmonių buvo areštuota Maskvoje, kur vakare, po teisėjos sprendimo skirti A. Navalnui daugiau kaip pustrečių metų įkalinimo bausmę, vyko mitingai.

Kremliaus kritiko advokatai pažadėjo siekti, kad būtų panaikintas antradienį paskelbtas Maskvos teismo nuosprendis, pakeitęs opozicionieriui anksčiau skirtą lygtinę 3,5 metų bausmę realiu įkalinimu.

A. Navalnas kaltinamas pažeidęs 2014 metais lėšų grobstymo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, nes būdamas Vokietijoje, kur nuo rugpjūčio buvo gydomas dėl sunkaus apnuodijimo, neatvykdavo dukart per mėnesį užsiregistruoti Rusijos kalėjimų tarnyboje.

Opozicionierius buvo areštuotas Maskvos oro uoste sausio 17 dieną, nepraėjus nė valandai po to, kai sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto jo apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Opozicionierius kaltina Federalinę saugumo tarnybą (FSB) surengus šį išpuolį Vladimiro Putino nurodymu. Kremlius tai kategoriškai neigia.

Teisėja Natalija Repnikova, skelbdama nuosprendį, nurodė 2014 metais paskirtą lygtinę bausmę pakeisti realiu įkalinimu bendrojo režimo pataisos kolonijoje, bet, atsižvelgus į namų arešte praleistą ir suėmimo laiką, jis turės išbūti laisvės atėmimo įstaigoje dvejus metus ir aštuonis mėnesius.

Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, JAV ir Europos Sąjunga pasmerkė teismo sprendimą, o Maskva apkaltino Vakarus kišantis į jos reikalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Vienintelė nauda iš to Navalno , jog kovoja prieš kremliaus vagį-liliputą , šiaip tai jis savo pažiūromis mažai kuom skiriasi nuo to kgbisto , neseniai viename interviu jis aiškiai pasakė , kad palaiko Krymo aneksiją , kitų Ukrainos teritorijų okupaciją ,Sakartvelų žemių prijungimo prie Rusijos , taip kad , kaip sako patys rusai ,,chren redki neslašče,, .

Psich.

Psich. portretas
Pažiūrėjus i Navalino veidą matau problemų jame.Pirmiausia jo psichiką ne visiškai pasveikusi,jeigu jis nenurims, nesirūpins sveikata ,gali ištikti insultas,matau jame ligonį.Politika ne žaidimas, gyvenimas brangiau už viską.Jis daugiau reikalingas savo šeimai o ne pijokų gaujai. Minioje matosi agresyvūs vyrai ir moterys kurie yra apsvaigę .Ar tai teisingas ir suprantamas protestas ?

Sudarys gerą kompaniją Nasralnui

Sudarys gerą kompaniją Nasralnui portretas
Rusijos išdavikui Nasralnui bus kompanionų belangėje. Gal tenai supras, kad nevalia išdavinėti savo Tėvynės.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių