Pereiti į pagrindinį turinį

Patyręs nesėkmę atsistatydina Libijos vicepremjeras

2017-01-03 13:25
BNS inf.

Vienas iš trijų Libijos Nacionalinio sutarimo vyriausybės (NSV) vicepremjerų Moussa al Kouni (Musa Kunis) pirmadienį pareiškė, kad jam nepavyko įvykdyti savo misijos ir kad jis atsistatydina.

Moussa al-Kony
Moussa al-Kony / Scanpix nuotr.

M.al Kouni spaudos konferencijoje chaoso apimtos valstybės sostinėje sakė, kad nebegali dirbti šiame poste.

„Atsistatydinau, nes man nepavyko“, – aiškiai jaudindamasis sakė M.al Kouni, kuris yra kilęs iš Pietų Libijos ir Jungtinių Tautų remiamoje NSV atstovavo tuaregų mažumai.

„Mes (vyriausybėje) esame atsakingi, nes prisiėmėme šią misiją. Mes prisiimame atsakomybę už viską, kas įvyko per pastaruosius metus: dramas, smurtą, žudymą, žaginimą, invaziją, valstybės lėšų švaistymą. Kad ir koks būtų šių nusikaltimų mastas, mes esame atsakingi“, – sakė jis.

Libijoje chaosas viešpatauja nuo ilgamečio diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) nuvertimo 2011 metais.

NSV buvo suformuota pernai kovą ir turėjo pakeisti dvi konkuruojančias administracijas, veikiančias sostinėje Tripolyje ir šios Šiaurės Afrikos valstybės rytuose.

Valdžios įtvirtinti nepavyko

Vakarai su NSV siejo viltis dėl Libijoje kylančio džihadizmo pažabojimo ir nelegalaus žmonių plukdymo per Viduržemio jūrą, kurioje jau nuskendo tūkstančiai, sustabdymo.

„Islamo valstybės“ džihadistai po aštuonis mėnesius trukusių kruvinų kovų buvo išvaryti iš savo bastiono Sirto, esančio 450 km į rytus nuo Tripolio.

Nepaisant šios sėkmės, NSV nepavyko įtvirtinti savo valdžios visoje šalies teritorijoje.

Paskirtasis premjeras Fayezas al Sarrajas (Fajezas Saradžas) dar nesugebėjo gauti pasitikėjimo balso Libijos parlamente, kuris dirba Tobruke šalies rytuose, kur taip pat įsikūręs paralelinės valdžios pajėgų vadas maršalas Khalifa Haftaras (Chalifa Haftaras).

„Nesugebėjimas pateisinti žmonių lūkesčius verčia mane atsistatydinti. Žadėjau palengvinti jų kančias, bet man nepavyko“, – „Twitter“ parašė M.al Kouni.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų