Pavasario išvakarėse – sniego lavinos: kai kur sluoksnis viršija 40 centimetrų

  • Teksto dydis:

Europoje sniegas ir toliau trikdo kai kurių šalių gyvenimo ritmą, praneša LNK.

Štai, Maljorkoje temperatūra krito iki penkių laipsnių šilumos dieną ir beveik nulio laipsnių naktimis. Tokios orų permainos nesužavėjo ir atostogauti atvykusių turistų. O vietiniai gyventojai negalėjo nuvažiuoti į darbą arba net iki savo namų.

„Mes neturime grandinių ant automobilio, todėl mums sunku pakilti į viršų. Nežinome, kas bus toliau. Ten daug sniego. Pasak mūsų kolegų, ir kelias ten yra atkirstas“, – sakė gyventojas.

„Mes pasiėmėme lagaminus ir kilome į viršų, bet čia uždaryta. Mes tikėjomės, kad jie mus praleis“, – teigė kitas kalbintas vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Dar gausesnis sniegas užvertė Kroatiją. Čia šimtai žmonių praleido naktį automobiliuose arba kavinėse ir priėmimo centruose po to, kai dėl sniego audros sutriko eismas ir dalis šalies teritorijos liko atkirsta.

„Autobusas apsivertė. Keleiviai buvo autobuso viduje. O kai kurie keleiviai stovėjo lauke, ant kelio. Padėjome į pavojų patekusiems žmonėms. Jų buvo dešimt sužeistų. Vėliau nustatyta, kad vienas jų mirė“, – pasakojo tarnybų atstovas.

Dėl staiga pasikeitusių orų sutriko ir eismas Kroatijos kaimynėse – Serbijoje ir Bosnijoje. Didelės vakarų Serbijos teritorijos liko be elektros energijos, nutrūko geležinkelio eismas į kaimyninę Juodkalniją.

„Sunkiau vaikščioti. Galiu pasakyti, kad šaligatviai prastai valomi“, – skundėsi garbaus amžiaus moteris.

Nors miestiečiai sunkiai skinasi kelią per sniegą, kelius valančios įmonės tikina darančios viską, ką išgali. Tačiau technika, kuri turėtų valyti pėsčiųjų takus, – remontuojama. 

„Problema kyla tam tikrose miesto dalyse dėl kelią blokuojančių transporto priemonių ir nulaužtų medžių, kurie krenta ant šaligatvių. Blogiausia, situacija yra kalvotose vietovėse, kur sniego storis kai kur viršija 40 centimetrų. Sniegas yra sunkus, šlapias. Jis krito visą naktį ir tai apsunkina mūsų darbą“, – aiškino kelininkas.

Kitose Bosnijos ir Hercegovinos savivaldybėse uždarytos ir mokyklos. „Nusprendėme skubiai reaguoti ir informuoti visus studentus, kad dėl iškritusio sniego pamokos vyks internetu“, – aiškino mokyklos atstovė.

Taip pat dalyje miestų neliko ir elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
Klimato atšilimas,- ne kitaip !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių