Paveiks daugybę keliautojų: dėl audros JK atšaukiami šimtai skrydžių

Jungtinės Karalystės (JK) bendrovės „Easyjet“ ir „British Airways“ šeštadienį patvirtino atšaukiančios šimtus skrydžių dėl dar vienos audros savaitgalį. Tai paveiks maždaug 10 000 keliautojų.

Audrai „Dennis“ pasiekus JK, šalyje numatomos stiprios liūtys, itin stiprus vėjas, meteorologai įspėja dėl galimų potvynių.

Manoma, kad audra sutrikdys ir traukinių susisiekimą bei automobilių eismą. Vietomis gali būti nutrauktas elektros tiekimas.

Audra „Dennis“ link Didžiosios Britanijos keliauja praėjus vos savaitei po nemažai žalos pridariusios ir chaosą sukėlusios „Ciara“ audros.

Kai kuriose šalies teritorijose per dvi dienas gali iškristi tiek kritulių, kiek paprastai iškristų per mėnesį. Ekspertai teigia, kad potvynių grėsmė šiuo metu dar didesnė, nes vandens lygis vis dar pakilęs po praėjusią savaitę siautusios audros.

Audra turėtų prasidėti šeštadienį, maždaug vidurdienį, ir tęstis bent jau iki sekmadienio vakaro. Manoma, kad audra „Dennis“ labiausiai paveiks Šiaurės Angliją, Pietvakarių Angliją ir Velsą.

Valdžia gyventojus ragina pasirūpinti sodo baldais ir įranga, ypač batutais – praėjusią savaitę vėjas nemažai jų išvartė, kai kurie atsidūrė ant geležinkelio bėgių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių