Pereiti į pagrindinį turinį

Pavojus atslūgo

2012-04-12 23:59
Pavojus atslūgo
Pavojus atslūgo / "Reuters" nuotr.

Po galingo žemės drebėjimo, kurį lydėjo neką silpnesnis pakartotinis požeminis smūgis, visame Indijos vandenyne buvo paskelbtas cunamio pavojus, bet krantus pasiekė tik nedidelės bangos.

Pranešimas apie 8,6 balo stiprumo žemės drebėjimą, vakar įvykusį prie Sumatros krantų, sukėlė didelę paniką Indonezijoje. Žmonės bėgo iš pastatų į lauką, skubėjo į aukštesnes vietoves.

Šios šalies gyventojai gerai prisimena 2004 m. žemės drebėjimą ir cunamį, kuris vien Indonezijos Ačeho provincijoje pražudė 170 tūkst. žmonių, o visame regione – 250 tūkst.

Laimė, šįkart Indonezijos krantus pasiekė tik trys nedidelės iki 80 cm aukščio cunamio bangos.

Vakarykštis drebėjimas buvo juntamas Singapūre, Tailande, Malaizijoje ir Indijoje. Malaizijos vakarų pakrantėje dangoraižiai siūbavo mažiausiai minutę.

Praėjus kelioms valandoms po drebėjimo cunamio pavojus regione buvo atšauktas. Tailando Andamanų jūros pakrantę pasiekė nedidelė vos 10 cm aukščio cunamio banga.

JAV geologijos tarnyba pranešė, kad drebėjimo hipocentras buvo 33 km gylyje po vandenyno dugnu, o epicentras – maždaug 495 km nuo Indonezijos Ačeho provincijos sostinės Banda Ačeho.

Didieji kelionių organizatoriai vakar pranešė, kad neskraidino turistų iš Lietuvos į Pietryčių Azijos šalis, kurios dėl įvykusio žemės drebėjimo paskelbė cunamio pavojų. Buvo pranešta apie keturis Lietuvos piliečius, esančius cunamio pavojaus zonoje.

Keliones į egzotiškas šalis organizuojančios agentūros "Kelionių akademija" direktorius Donatas Kireilis sakė, kad šiuo metu du Lietuvos piliečiai yra Malaizijoje, o dar du Indonezijai priklausančioje, tačiau toli nuo žemės drebėjimo epicentro esančioje Balio saloje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų