Pekinas melagingais vadina JAV teiginius, kad Kinija svarsto tiekti ginklus Rusijai

Pekinas pirmadienį pasmerkė Jungtinių Valstijų teiginius, kad Kinija svarsto galimybę apginkluoti Rusiją jos kare prieš Ukrainą, ir pavadino juos melagingais.

„Nepriimame Jungtinių Valstijų badymo pirštu į Kinijos ir Rusijos santykius, jau nekalbant apie prievartą ir spaudimą“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas (Vang Venbinas) eilinėje spaudos konferencijoje ir apkaltino Vašingtoną „melagingos informacijos skleidimu“.

„Jungtinės Valstijos, o ne Kinija, be perstojo siunčia ginklus į mūšio lauką“, – sakė Wang Wenbinas, paklaustas apie JAV teiginius.

„Raginame Jungtines Valstijas nuoširdžiai apmąstyti savo veiksmus ir labiau stengtis sušvelninti padėtį, skatinti taiką ir dialogą, nustoti kaltinti ir skleisti melagingą informaciją“, – pareiškė jis.

Dabar, remdamiesi turima informacija, nerimaujame, kad jie svarsto galimybę suteikti mirtiną paramą.

„Kinijos kryptį Ukrainos klausimu galima apibendrinti viena fraze – raginimas siekti taikos ir skatinti dialogą“, – tvirtino URM atstovas.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sekmadienį pareiškė, kad Kinija svarsto galimybę tiekti ginklus Rusijai jos kare prieš Ukrainą, ir perspėjo Pekiną, kad bet koks tiekimas „sukels rimtų problemų“.

„Dabar, remdamiesi turima informacija, nerimaujame, kad jie svarsto galimybę suteikti mirtiną paramą“, – CBS laidai „Face The Nation“ sakė A. Blinkenas.

Paklaustas, ką reikštų „mirtina parama“, jis atsakė, kad „viską – nuo šaudmenų iki pačių ginklų“

Panašius komentarus jis pakartojo keliuose interviu Vokietijoje, kur šeštadienį dalyvavo Miuncheno saugumo konferencijoje ir susitiko su kolega iš Kinijos Wang Yi (Vang I).

Tokie A. Blinkeno kaltinimai nuskambėjo abiejų galybių santykiams dar labiau pašlijus po to, kai Vašingtonas numušė, jo teigimu, Kinijos šnipinėjimo balioną.

Tvyrant susirūpinimui, kad Kinija, nepaisydama karo, stiprina ryšius su Rusija, Wang Yi patikino, kad Pekinas atlieka konstruktyvų vaidmenį ir tvirtai stovi dialogo pusėje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKinijaginklaitiekimasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių