Pekino olimpinė arena dėl COVID-19 gali neįsileisti žiūrovų

Per Pekino žiemos olimpiadą į areną, kurioje vyks ledo ritulio rungtynės, bus įleidžiami tik pasiskiepiję žiūrovai, tačiau sporto aistruoliams gali būti apskritai uždrausta į ją patekti, jei epidemiologinė padėtis šalyje pablogės, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Dėl pandemijos atidėta Tokijo olimpiada praėjusią vasarą vyko faktiškai tuščiuose stadionuose. Tačiau vasarį vyksiančių Pekino žiemos olimpinių žaidynių organizatoriai žada įsileisti žiūrovus, nors – tik Kinijoje gyvenančius žmones. 

Kol kas nebuvo paskelbta jokios oficialios informacijos, kiek žiūrovų bus įleidžiama į žaidynių objektus, todėl paviešintos taisyklės dėl 18 tūkst. žmonių talpinančio Nacionalinio uždaro stadiono, kuriame vyks ledo ritulio varžybos, leidžia susidaryti tam tikrą bendrą vaizdą. 

Į ledo areną bus įleidžiami tik pasiskiepiję žiūrovai, kurie taip pat turės pateikti neigiamą testo dėl COVID-19 rezultatą, pranešė laikraštis „Global Times“, remdamasis stadiono vadovu.

Žiūrovams numatyta maždaug 6 tūkst. sėdimų vietų, tačiau jų skaičius gali būti sumažintas arba rungtynės gali vykti apskritai be žiūrovų – tai priklausys nuo „epidemiologinės padėtis Pekine ir visoje šalyje olimpiados metu“, valstybiniam laikraščiui sakė arenos atstovas Lei Mingas.   

Kinija, kur 2019 metų pabaigoje pirmą kartą buvo aptiktas naujasis koronavirusas, iki šiol taiko griežtas ligos kontrolės priemones – kitaip nei dauguma šalių, bandančių išmokti gyventi su virusu.

Iki žaidynių likus tik kiek daugiau nei 60 dienų, daugiausiai gyventojų turinti pasaulio valstybė nešvelnina savo „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos.

Tūkstančiai atletų, žiniasklaidos atstovų ir olimpiados dalyvių iš užsienio, vos atvykę, pateks į uždarą „burbulą“, apimsiantį su žaidynėmis susijusius rajonus, stadionus, apgyvendinimo, maitinimo vietas, atidarymo ir uždarymo ceremonijas. Jie bus kasdien testuojami.

Aptarnaujantis personalas pateks į uždarą žaidynių „burbulą“ iki olimpiados likus „kažkiek dienų“ ir negalės jo palikti, kol baigsis kovą vyksianti paralimpiada, sakė Lei Mingas.  

Bus draudžiami kontaktai su žmonėmis, esančiais už „burbulo“.

Pekino žiemos olimpiada vyks vasario 4–20 dienomis, paralimpinės žaidynės – kovo 4–13 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių