Britanijos karalienė leido B. Johnsonui suformuoti vyriausybę

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) penktadienį pavedė premjerui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui), kurio Konservatorių partija ankstesnę dieną iškovojo triuškinamą pergalę per pirmalaikius visuotinius rinkimus, suformuoti naują vyriausybę.

B. Johnsonas atvyko į Bakingamo rūmus dalyvauti oficialioje ceremonijoje, per kurią monarchė rinkimų laimėtojui suteikia įgaliojimus suformuoti ministrų kabinetą.

B. Johnsono vizitas pas karalienę truko apie pusvalandį – ilgiau nei įprasta tokiais atvejais, pažymėjo apžvalgininkai.

Po to premjeras grįžo į savo oficialiąją rezidenciją Dauningo gatvėje. Numatoma, kad vėliau jis paskelbs pareiškimą ir apžvelgs jame pokalbį su monarche.

Jungtinės Karalystės televizija per tiesioginę transliaciją rodė, kaip B. Johnsoną vežantis automobilis vyksta į rūmus, o vėliau – grįžta į Dauningo gatvę.

Per ketvirtadienį vykusius rinkimus toriai užsitikrino absoliučią daugumą mandatų 650 vietų Bendruomenių Rūmuose. Tai suteikia B. Johnsonui galimybę sklandžiai užbaigti JK išvedimą iš Europos Sąjungos iki numatyto galutinio termino ateinančių metų sausio 31-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Sęnė, - Besmegęnė, visus durniais daro...

Kęstas

Kęstas portretas
Britų balsavimas už Brexitą reiškia, kad laisvai tarptautinei prekybai ir ja paremtam Lietuvos ūkiui ateina galas. "Tarptautinės prekybos susitarimų griovimą lėmė didėjantis visuomenės pyktis daugelyje šalių dėl didėjančios ekonominės nelygybės ir suvokimas, kad tarptautinė prekyba valdančiajai klasei buvo naudinga, paliekant paprastus žmones tuščiomis rankomis." Brexitas ir JAV prekybos karas su Kinija pasaulio valdančiuosius jau pasiekė. Toliau bus dar daugiau. Lietuva su jos pigaus eksporto dominavimu ūkyje atsiduria nepavydėtinoje padėtyje. Žmonės bruzda. Elitas tyli ir gabena pinigus į ofšorus (dujų geldos pavyzdžiu). Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių