Pereiti į pagrindinį turinį

Permainos Rusijos valdžioje: iš geležinkelių verslo į senatorius

2015-08-18 12:17
Vladimiras Jakuninas
Vladimiras Jakuninas / Scanpix nuotr.

Rusijos valstybinės geležinkelių bendrovės vadovas Vladimiras Jakuninas pareiškė, kad traukiasi iš kompanijos, kuriai vadovavo dešimtį metų, ir tikisi tapti Rusijos aukštųjų parlamento rūmų senatoriumi, atstovaujančiu Kaliningrado regionui.

V. Jakuniną apžvalgininkai laiko artimu prezidento Vladimiro Putinu sąjungininku. Jis dėl Ukrainos krizės įtrauktas į JAV sankcijų sąrašą.

Rinkimai, per kuriuos V. Jakuninas tikisi laimėti vietą, vyks rugsėjo 13-ąją. Vakarų apžvalgininkai spėja, kad tokie V. Jakunino karjeros posūkiai nebūtų galimi be V. Putino žinios ir gali nurodyti į kintančią valdžios santykių pusiausvyrą.

Persikėlimas į kitas pareigas V. Jakuninui būtų aiškus pažeminimas pareigose. Rusijos geležinkelių bendrovė kasmet gaudavo apie 36 mlrd. eurų įplaukų.

V. Jakuninas su V. Putinu tapo artimais draugais, kuomet devintajame dešimtmetyje kartu įkūrė elitinę nekilnojamojo turto kompaniją Sankt Peterburge, rašo „Reuters“. V. Jakuninas beatodairiškai palaiko V. Putino vykdomą šalies politiką. V. Putiną jis apibūdina kaip žmogų, išgelbėjusį Rusiją nuo chaoso ir atstačiusį šalies pasitikėjimą savimi.

Tikslios V. Jakunino pasitraukimo priežastys nėra žinomos, tačiau spėjama, kad tai yra dalis Rusijos valdžios pasiruošimo kitais metais vyksiantiems parlamento rinkimams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų