Perspėja: Rusijos ir Kinijos programišiai taikosi į JAV rinkimus

Programinės įrangos milžinė „Microsoft“ ketvirtadienį paskelbė neseniai užkirtusi kelią kibernetinėms atakoms iš Kinijos, Rusijos ir Irano, kurios buvo nukreiptos prieš JAV respublikonų ir demokratų rinkimų kampanijas.

Iki JAV prezidento rinkimų likus mažiau nei dviem mėnesiams, technologijų milžinės skuba užtikrinti rinkimų saugumą.

„Microsoft“ pranešimas pasirodė socialiniam tinklui „Twitter“ paskelbus, kad nuo kitos savaitės bus vykdoma politika šalinti „neteisingą ar klaidinančią informaciją, kuria siekiama pakirsti visuomenės pasitikėjimą kokiais nors rinkimais“, įskaitant nepatvirtintus pranešimus apie pasieką pergalę. Tuo tarpu technologijų milžinė „Google“ sakė, jog imsis žingsnių, kad jos paieškos funkcija neteiktų tokių klaidingų pasiūlymų.

Kaip nurodo „Microsoft“, programišiai taikėsi į prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir jo varžovo rinkimuose, demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) kampanijų darbuotojus.

„Pastarosiomis savaitėmis „Microsoft“ pastebėjo kibernetinių atakų prieš žmones ir organizacijas, susijusius su būsimais prezidento rinkimais“, – sakė kompanijos viceprezidentas Tomas Burtas (Tomas Bertas).

Aišku, kad „užsienio grupės, kaip ir tikėtasi, suintensyvino savo pastangas dėl 2020 metų rinkimų“, nurodė jis.

Programišiai taip pat taikėsi į politikos žmones, strateginių studijų centrus, konsultantus ir politines partijas Europoje, nurodė „Microsoft“.

Pasak T. Burto, Rusijoje įsikūrusi grupė „Strontium“ atakavo daugiau kaip 200 organizacijų, o Kinijoje įsikūrusi „Zirconium“ – garsius su rinkimais susijusius asmenis, tarp jų žmones, susijusius su J. Bideno kampanija ir „garsius tarptautinių reikalų bendruomenės lyderius“.

Irane įsikūrusi „Phosphorus“ taikėsi į žmonių, susijusių su D. Trumpo kampanija, asmenines paskyras, nurodė „Microsoft“.

Rusija bando pakirsti rinkėjų pasitikėjimą JAV rinkimų sistema ir, ypač balsavimu paštu prieš lapkričio 3-iosios rinkimus, rodo Krašto saugumo departamento (DHS) analizė.

Rugpjūtį Nacionalinis kontržvalgybos ir saugumo centras (NCSC) paskelbė, kad Rusija aktyviai veikia prieš J. Bideno kandidatūrą D. Trumpo naudai, kaip ir 2016 metais.

„Microsoft“ pranešimas patvirtina DHS perspėjimus, kad „Kinija, Iranas ir Rusija bando pakirsti mūsų demokratiją ir paveikti mūsų rinkimus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASKUTINIAI RINKIMAI PARODĖ...

PASKUTINIAI RINKIMAI PARODĖ... portretas
Kaip ant delno pasimatė Amerikos "demokratija" renkant Prezidentą. Valstybė, kuri jau supuvo iš vidaus toliau ieško kaltų už jos ribų. O antra - suraskite bent vieną valstybę į kurią dar nesikišo JAV teroristai? Tai - PASAULIO BANDITAI nr.1
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių