„Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos vėluos trumpiau, nei skelbta anksčiau

  • Teksto dydis:

Šeštadienį „Pfizer“ ir „BioNTech“ paskelbė, kad sutrumpins numatytą vakcinų pristatymo Europoje vėlavimą iki vos vienos savaitės.

Po penktadienį paskelbto farmacijos milžinių pranešimo Europos šalys sunerimo, kad skiepus bus vėluojama pristatyti artimiausias keturias savaites.

JAV farmacijos įmonė „Pfizer“ ir jos partnerė Vokietijoje „BioNTech“ dabar praneša susitarusios dėl plano, kuris leis „padidinti gamybos pajėgumus Europoje ir antrąjį ketvirtį pristatyti kur kas daugiau vakcinos dozių“.

„Pfizer“ ir „BioNTech“ pažadėjo, kad nuo sausio 25 d. bus sugrįžta prie anksčiau su Europos Sąjunga (ES) suderinto pristatymo tvarkaraščio, o nuo vasario 15 d. jau bus pristatoma daugiau, negu planuota anksčiau. Tačiau, kad tai įvyktų, esą „jau dabar reikia modifikuoti kai kuriuos gamybos procesus“.

Penktadienį „Pfizer“ pranešė, kad dėl darbų Belgijoje esančioje gamykloje vakcinų pristatymas vėluos artimiausias tris ar keturias savaites.

Po tokių žinių penktadienį šešių ES šalių sveikatos apsaugos ministrai bendru laišku kreipėsi į Europos Komisiją, reikšdami „didžiulį susirūpinimą“ dėl numatomo vėlavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių