Pietų Osetijos lyderis nori viešų debatų dėl jungimosi prie Rusijos

Sakartvelo separatistinio Pietų Osetijos regiono lyderis trečiadienį sakė, kad turėtų būti surengtos viešos konsultacijos dėl jungimosi prie Rusijos.

„Žinoma, privalome paklausti žmonių nuomonės ir pasirūpinti, kad žmonės pasisakytų dėl galimybės jungtis prie Rusijos Federacijos“, – sakė regiono lyderis Anatolijus Bibilovas. Jo komentarus tiesiogiai transliavo Rusijos televizija.

„Nėra labai sunku skubiai tai padaryti. Kaip sakoma, tai techninis klausimas“, – sakė jis.

A. Bibilovas taip pat kalbėjo apie osetinų „labai seną svajonę“ prisijungti prie Rusijos.

2008 metais Rusija ir Sakartvelas kariavo trumpą, bet kruviną karą dėl Pietų Osetijos.

Po karo Rusija pripažino Pietų Osetiją ir Abchaziją – kitą separatistinį Sakartvelo regioną – nepriklausomomis valstybėmis ir įkūrė šiose teritorijose nuolatines karines bazes.

Rusijai vasario 24 dieną pradėjus invaziją į Ukrainą, Sakartvelo žmonės demonstruoja solidarumą su ukrainiečiais.

Šeštadienį A. Bibilovas sakė, kad Pietų Osetija nusiuntė karių į Ukrainą „padėti ginti Rusijos“. Karių skaičius nenurodomas.

Kitą dieną Rytų Ukrainos separatistų paskelbtos „Luhansko liaudies respublikos“ (LLR) lyderis Leonidas Pasečnikas paskelbė, kad regionas gali surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos.

Antro Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų darinio, „Donecko liaudies respublikos“ (DLR), lyderis Denisas Pušilinas taip pat pasisakė už jungimąsi prie Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hara

hara portretas
Mankurtai nedapjauti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių