Pereiti į pagrindinį turinį

Po 12 metų darbų

2009-06-09 23:59

Tarptautinė bendrija vėl piktinasi Šiaurės Korėjos elgesiu. Pchenjano teismas pirmadienį skyrė griežtą bausmę dviem JAV žurnalistėms. Jos turės praleisti 12 metų darbo stovykloje.

"Nagrinėjant bylą buvo patvirtintas jų įvykdytas sunkus nusikaltimas prieš Korėjos liaudį ir neteisėtas sienos perėjimas", – nurodė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA). Kuo konkrečiai nusikalto tos žurnalistės, KCNA išsamiau nekomentavo. Agentūra tik pabrėžė, jog penkias dienas bylą nagrinėjęs teismas skyrė kiekvienai iš jų po 12 metų pataisos darbų.

JAV žurnalistės Laura Ling ir Seung-Eun Lee Šiaurės Korėjos pasieniečių buvo sulaikytos kovo 17 d. prie Tumendziango upės, kuria eina Kinijos siena. Kai žurnalistes sulaikė, Pchenjanas buvo pranešęs, jog jos bus teisiamos dėl priešiškų veiksmų ir dėl to, kad nelegaliai pateko į šalį. Tačiau vėliau "priešiški veiksmai ir nusikaltimai" taip ir nebuvo įvardyti.

Toks griežtas nuosprendis neabejotinai padidins įtampą tarp Vašingtono ir Pchenjano. Abiejų šalių santykiai jau anksčiau smarkiai pašlijo dėl Šiaurės Korėjos gegužės 25 d. atlikto branduolinio bandymo ir pranešimų apie planuojamą tolimojo nuotolio raketos bandymą.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton sekmadienį sakė, kad žurnalistėms pateikti nepagrįsti kaltinimai ir kad joms turėtų būti leista grįžti namo. Pasak apžvalgininkų, šios moterys galėjo tapti įkaitėmis Pchenjanui mėginant užmegzti tiesiogines derybas su Jungtinėmis Valstijomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų