Pereiti į pagrindinį turinį

Pokemonų Prancūzijos karo memoriale nebegaudys

2016-08-10 13:25
BNS inf.

Milžiniško populiarumo sulaukusio papildytos realybės žaidimo „Pokemon Go“ kūrėjai pašalino jo virtualius elementus iš vieno Prancūzijoje esančio Pirmojo pasaulinio karo memorialo, nes gauta skundų, kad žaidėjai rengia pokemonų mūšius vietoje, kurioje palaidoti 130 tūkst. kritusių karių, pranešė memorialo administracija.

Prancūzijos Šiaurės rytuose esančiame Duomono osuarijuje saugomi daugiau kaip 300 tūkst. žuvusių per Verdeno mūšį prancūzų ir vokiečių karių palaikai. Šis mūšis buvo vienas kruviniausių per 1914-1918 metais vykusį karą.

1984 metais tuometis Prancūzijos prezidentas Francois Mitterrand'as (Fransua Miteranas) aplankė šią vietą kartu su Vakarų Vokietijos kancleriu Helmutu Kohliu (Helmutu Koliu), kur paspaudė vienas kitam ranką, parodydami savo šalių susitaikymą po karo.

Ir požeminis osuarijus, ir atminimo lenta, žyminti F. Mitterrand'o ir H. Kohlio rankos paspaudimą, buvo pavaizduoti „Pokemon Go“ programėlėje iki praėjusio savaitgalio, bet komplekso administracijos prašymu žaidimą sukūrusi bendrovė „Niantic“ šias nuorodas pašalino, sakė Duomono atstovė Elodie Farcage (Elodi Farkaž).

Osuarijus buvo pokemonų „aikštelės“ (gym) vieta, kurioje kaunasi varžovų komandos, o atminimo lenta buvo „pokemonų stotelė“ (Pokestop), kur žaidėjai gali gauti virtualių elementų.

Netoliese esančio Verdeno memorialo atstovė sakė, kad jis taip pat buvo pažymėtas kaip pokemonų „aikštelė“. „Bet pas mus neveikia internetas, todėl žaidėjai ja pasinaudoti negali“,– teigė Emeline Villeseche (Emelin Vilseš).

Šalia esantis Fleri Devan Duomono kaimas, kuris buvo sugriautas per karą, taip pat yra programėlėje.

Šio rajono meras AFP naujienų agentūrai sakė norintis paprašyti „Niantic“ ištrinti šią vietovę iš žaidimo.

Minėtieji mūšių laukai Prancūzijoje nėra pirmieji memorialai, kurie išvaro žaidimo, sulaukusio milžiniško populiarumo visame pasaulyje, žaidėjus.

Vašingtono Holokausto muziejus ir Arlingtono nacionalinės kapinės taip pat paprašė lankytojų gerbti mirusiuosius ir šiose vietose nežaisti „Pokemon Go“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų