Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos laimikis – 68 mafiozai

2009-05-21 08:57
Policija iš nusikaltėlių konfiskavo 5 mln. eurų vertės turto.
Policija iš nusikaltėlių konfiskavo 5 mln. eurų vertės turto. / "Scanpix" nuotr.

Neapolio mafijai – sunkus laikotarpis. Italų policija antradienį per vieną didžiausių pastarųjų metų operacijų prieš organizuotą nusikalstamumą suėmė 68 įtariamus mafijos narius, ieškomus dėl nužudymo, narkotikų prekybos ir pinigų plovimo.

"Policija suėmė 36 asmenis, karabinieriai (nacionalinė žandarmerija) suėmė 20 asmenų, o mokesčių policija dar 12", – sakė vienas policijos atstovas. Iš viso, anot pareigūno, Italijos teisėjai išdavė 109 arešto orderius šiai operacijai. Reidą policininkai surengė sukaupę informaciją apie mafijos vykdytas žmogžudystes, siejamas su prekyba narkotikais ir pinigų plovimu. Kai kurie mafiozai jau buvo patekę į policijos akiratį dėl kitų nusikaltimų, kitiems iki šiol buvo pavykę pasprukti.

Sulaikytųjų turtas konfiskuotas. Neapolio karabinieriai pranešė, kad konfiskuoto turto vertė siekia 5 mln. eurų (17,25 mln. litų). Valstybė perėmė mafijos turėtus žemės sklypus Ispanijoje ir užšaldė nusikaltėlių sąskaitas Monako banke.

Reidas labiausiai buvo nukreiptas prieš Amato ir Pagano šeimą. Šis klanas ne taip seniai atsiskyrė ir pradėjo kovoti su Paolo Di Laura šeima, kuri kontroliavo Neapolio Skampijos rajoną. Policija nurodo, kad dviejų konkuruojančių "Camorros" grupuočių kare per pastaruosius metus žuvo dešimtys žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų