Pereiti į pagrindinį turinį

Politikai apsižodžiavo

2008-11-14 09:00

Draugiškų valstybių šeima save vadinančioje ES kilo buitinis konfliktas. Čekijos prezidentas Václavas Klausas, trečiadienį airių užsienio reikalų ministrą išvadinęs veidmainiu, trukdo Briuseliui spręsti Airijos rinkėjų sukeltą krizę.

Euroskeptiškomis pažiūromis garsėjantis V.Klausas, kurio šalis sausį pusmečiui perims vadovavimą ES, tokį savo komentarą pareiškė po to, kai Airijos užsienio reikalų ministras Micheálas Martinas apkaltino jį dėl nederamų pastabų per susitikimą su airių euroskeptikais.

"Su tokia veidmainyste negaliu sutikti, – žurnalistams pareiškė V.Klausas. – Tikrai jaučiu, kad nyksta demokratija Europoje, bet kai matau Airijos užsienio reikalų ministro ir dalies airių spaudos reakciją, galvoju, kad tai dar blogiau, nei tikėjausi."

Per tris dienas vykusį vizitą Airijoje V.Klausas susitiko su euroskeptikų organizacijos "Libertas" lyderiu Declanu Ganley. "Libertas" buvo pagrindinė jėga, nulėmusi Airijos "ne" per birželio referendumą dėl ES Lisabonos sutarties. Airių rinkėjams atmetus šią sutartį, Bendriją ištiko krizė, nes kad ji įsigaliotų, sutartį turi ratifikuoti visos 27 ES narės.
"Baiminuosi, kad Lisabonos sutarties ratifikavimas nesustiprins laisvės ir demokratijos, – per bendrą spaudos konferenciją su D.Ganley Dubline sakė V.Klausas. – Priešingai.

Šiuo atžvilgiu, manau, mūsų su ponu D.Ganley nuomonės vienodos. Sakyčiau, čekai galvoja taip, kaip Airijos piliečiai, ir mes labai susidomėję stebėjome tą referendumą."

Airijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad šios pastabos yra nederamas kišimasis į kitos valstybės reikalus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų