Popiežius: Bažnyčia „kaip įmanydama“ kovoja su vaikų išnaudojimu

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad Katalikų bažnyčia „kaip įmanydama“ stengiasi kovoti su dvasininkų vykdomu vaikų išnaudojimu, tačiau pripažino, kad yra trūkumų.

Per spaudos konferenciją lėktuve, grįždamas iš Bahreino, kur skatino dialogą su islamu, pontifikas sakė, kad vaikų išnaudojimas Bažnyčioje yra „tragiškas dalykas“.

„Dirbame kaip įmanydami, tačiau Bažnyčioje yra žmonių, kurie to aiškiai nemato“, – grįždamas į Romą pripažino 85 metų argentinietis.

„Tai tęstinis procesas, kurį drąsiai vykdome“, – pridūrė jis.

Dirbame kaip įmanydami, tačiau Bažnyčioje yra žmonių, kurie to aiškiai nemato.

Aštuntojo XX a. dešimtmečio antroje pusėje kilęs piktnaudžiavimo skandalas sukėlė laviną kaltinimų dėl kunigų pedofilų visame pasaulyje – nuo Australijos iki Čilės, Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų.

Popiežius Pranciškus primygtinai reikalauja, kad Bažnyčia netoleruotų išnaudojimo, tačiau kritikai teigia, kad daugelyje šalių ši problema dar nėra rimtai sprendžiama.

Nors anksčiau „kai kurie dalykai buvo paslėpti“, sekmadienį popiežius tvirtino, kad dabar „viskas aišku ir judame į priekį“.

„Bažnyčia turi gėdytis blogų dalykų ir dėkoti Dievui už gerus,“ – teigė jis.

Keturias dienas trukusį vizitą Bahreine, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, Pranciškus išnaudojo susitikimams su aukšto rango musulmonų pareigūnais ir Persijos įlankos gyventojais katalikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paviesinti visus kunigus

Paviesinti visus kunigus portretas
kurie buvo uz skiepus vaikams. Viesinti ju pavardes ir sodinti. O zurnaliugom ir taip arteja atpildas uz mela ir gasdinimus. Laikyk kardana flence

Jah city

Jah city  portretas
Pedofilai pro bilo dddd.

nesuprantu kaip ten pedofilai

nesuprantu kaip ten pedofilai  portretas
,,,kovoja,,, su vaiku isnaudojimu .....matomai -pedofilus y kalejimus nesodins ,o isprievartautus vaikus [ kad liudininku neliktu ,] atiduoduos utilizuot transplantologams ,,ant detaliu,,,--tai kaip ir visa kova..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių