Popiežius dėl „koronaviruso tragedijos“ Verbų sekmadienio mišias transliavo internetu

Popiežius Pranciškus, sekmadienį aukodamas tiesiogiai internetu transliuotas Verbų sekmadienio mišias, paragino neprarasti drąsos susidūrus su koronaviruso pandemija.

Anksčiau šiose mišiose dalyvaudavo Šv. Petro aikštėje susirinkusios minios, bet šiemet Vatikanas atsisako šimtamečių tradicijų ir nerengia viešų Didžiosios savaitės pradžios ceremonijų.

Pranciškus sekmadienį koronaviruso pandemiją pavadino tragedija, kurią reikia išgyventi neprarandant drąsos ir vilties.

„Ir šiandien, matydami pandemijos dramą, matydami, kaip subyrėjo daug dalykų, kurie mums atrodė labai tvirti, kai nepasiteisino daugybė mūsų lūkesčių, kai vienatvė spaudžia širdį, Jėzus sako kiekvienam iš mūsų: „Drąsos, atverk savo širdį mano meilei ir pajusi Dievo paguodą“, – sakė popiežius.

Verbų sekmadienį minimas Jėzaus atvykimas į Jeruzalę prieš jo nukryžiavimą. Velykų sekmadienį, kuris šiemet bus švenčiamas balandžio 12-ąją, bus paminėtas Kristaus prisikėlimas iš mirusiųjų.

Tačiau daugelis iš 1,3 mlrd. pasaulio katalikų Didžiąją savaitę praleis užsidarę namuose – kaip ir pats 83 metų popiežius.

Pranciškus su išoriniu pasauliu bendrauja vaizdo ryšiu, kad žmonės nesirinktų jo pamatyti ar pasiklausyti vienoje garsiausių pasaulio aikščių.

Vatikanas jau beveik mėnesį yra uždarytas turistams, visam pasauliui bandant stabdyti ligos, oficialiai nusinešusios per 65 tūkst. gyvybių, plitimą.

Argentinoje gimęs popiežius taip pat paragino tikinčiuosius įveikti baimę ir prisiminti, kad jie nėra vieni.

„Atsidūrę aklavietėje, kai nesimato jokios šviesos ir jokio išėjimo, kai atrodo, kad pats Dievas neatsako, turėtume prisiminti, kad nesame vieni“, – savo maldoje sakė pontifikas.

Pranciškus vasario pabaigoje peršalo, jam, kaip pranešta, atsargumo dėlei du kartus buvo atlikti testai dėl COVID-19, nes Vatikane yra užregistruoti septyni šios ligos atvejai.

Vatikanas skelbia, kad popiežiaus sveikata šiuo metu gera.

Krikščionys ortodoksai Velykas švęs savaite vėliau, balandžio 19 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho internetu!

Oho internetu! portretas
Internetas velnio išmislas! Bilijoje apie jį nepasakyta nė žodžio, dievas Jahvė jo nežinojo.

satana

satana portretas
misias laike vel atsukes nugara jezui?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių