Popiežius išreiškė gilų susirūpinimą dėl atsinaujinusio smurto tarp Izraelio ir Palestinos

Popiežius Pranciškus, sekmadienį vadovaudamas Velykų mišioms, pabrėžė savo „gilų susirūpinimą“ dėl įtampos tarp Izraelio ir palestiniečių paaštrėjimo.

Kreipdamasis į dešimčių tūkstančių žmonių minią, susirinkusią Šv. Petro aikštėje, jis sakė, kad atsinaujinęs smurtas „kelia grėsmę trokštamai pasitikėjimo ir abipusės pagarbos atmosferai, reikalingai izraeliečių ir palestiniečių dialogui atnaujinti“.

Šią savaitę, sutapus musulmonų pasninko mėnesiui Ramadanui, žydų Pesachui ir krikščionių Velykoms, padaugėjo smurto ir neramumų.

Trečiadienį Izraelio policija įsiveržė į Al Aksos mečetės, itin svarbios tiek musulmonams, tiek žydams, maldų salę ir prieš aušrą surengė reidą, kurio tikslas buvo išvyti „įstatymus pažeidžiančius jaunuolius, kaukėtus agitatorius“, užsibarikadavusius mečetėje.

Kitą dieną iš Libano teritorijos į Izraelį buvo paleista daugiau kaip 30 raketų, dėl kurių paleidimo Izraelio kariuomenė apkaltino palestiniečių grupuotes, sakydama, kad tai greičiausiai padarė Gazos ruožą valdanti grupuotė „Hamas“.

Tada Izraelis bombardavo Gazą ir pietų Libaną, taikydamasis į „terorizmo infrastruktūrą“, kuri, jo teigimu, priklausė „Hamas“.

Penktadienį per du atskirus išpuolius Tel Avive ir Vakarų Krante žuvo italų turistas ir dvi izraeliečių kilmės britų seserys, keli žmonės buvo sužeisti.

Sekmadienį Izraelis pradėjo artilerijos smūgius Sirijoje, keršydamas už raketas, kurios, anot kariuomenės, buvo paleistos iš šios šalies į Izraelio teritoriją.

Velykų sekmadienį popiežius Pranciškus kartu su dešimtimis prelatų ir dešimtimis tūkstančių piligrimų bei turistų pradėjo švęsti Mišias Šv. Petro aikštėje, kur didžiulę erdvę praskaidrino pavasarinės gėlės.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

Mišių pabaigoje Pranciškus pasakė kalbą, kurią pontifikai sako per Kalėdas ir Velykas. Kreipimesi „Urbi et Orbi“ („Miestui ir pasauliui“) popiežius pasmerkė karus, tarp jų – Ukrainoje, ir neteisybę visame pasaulyje, įskaitant religinius persekiojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusija remiantis popiezius, gėda

rusija remiantis popiezius, gėda portretas
daug žmoniu nuo tikėjimo atkratys, kai labiau rūpinasi žudikais, o ne aukomis

Jaučiu, išreiškė susirūpinimą

Jaučiu, išreiškė susirūpinimą portretas
Kad nuo berniukų krušos jokie pampersai išmatavimų neblaiko :)))

>tik

>tik portretas
ar pats supratai ka ten prikeverzojai?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių