Popiežius: kai kurių Europos politikų kalbos primena A. Hitlerį

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus įspėjo dėl nacionalizmo stiprėjimo ir Europos žlugimo. „Aš esu sunerimęs, nes mes girdime kalbas, kurios primena Hitlerio kalbas 1934-aisiais.

„Pirmiausiai mes, mes..., mes...“ Tai baimę keliančios mintys“, - sakė pontifikas interviu Italijos laikraščiui „La Stampa“.

Ketvirtadienį Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis, kurio šūkis yra „Pirmiausiai Italija“, su savo reikalavimu rengti naujus rinkimus sukėlė politinę krizę šalyje. Popiežius konkrečiai nepaminėjo nei M. Salvinio, nei kitų politikų. Tačiau jis įspėjo, kad suverenizmas yra „izoliacija, kuri visuomet baigiasi blogai: jis net gali sukelti karą“.

„Šalis turi būt suvereni, tačiau ji negali izoliuotis“, - kalbėjo Pranciškus. Santykiai „su kitomis šalimis, su Europos bendrija turi būti saugomi ir skatinami“. Europa yra „darinys, kuris negali iširti“, pabrėžė 82-ejų popiežius. Ši sdarinys dėl kai kurių lyderystės problemų ir vidaus nesutarimų esą yra susilpnėjęs. Tačiau jis privalo būti išgelbėtas.

Popiežius pasveikino moters išrinkimą į Europos Komisijos pirmininko postą.

Popiežius reguliariai įspėja dėl dešiniųjų populistinių ir ksenofobiškų partijų stiprėjimo Europoje, tačiau atskirų šalių ar politikų neįvardija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Keistuolis-teisuolis.Jei taip reikia "atsidarymo"?! tai popiezius turi proga --atsiverti --ir atverti duris I Vatikano " valstybele" Parodykit pavyzdi vaiku tvirkintojai..Pastatykite pabegeliams palapines Vatikano auksuotoje ZEMEJE--po to postringaukite apie kitu valstybiu laisva apsisprendima..[[[[o hitlerininkai ,manau,ne suvilios europieciu]]]

Perkunas (Perunas) Patrimpas, Pikulas

Perkunas (Perunas) Patrimpas, Pikulas portretas
Kam mums lietuviams Zydu dievai ir ZYDOkataliku Setonas Vatikane? Mes turime savo proteviu dievus. Griskime namo, lietuviai, Ustenka blugyt ir vergauti svetimiems ponams zydams ir ju dievoms melstis. Tegul Perkunas nutrenkia zydu dieva Jachve ir bandita ant romenu kryziaus Jashua.

Bijo

Bijo portretas
Bijo kad i valdzia ateis ne tie ir jezuitu vado klausyti atsisakys ir gali globalistu idejos sumaisyti pasaulio tautas kaip kose neiseis vatikanas jau netarnauja dievui tarnauja mamonui nesunku suprasti kodel paskutinis popiezius atsistatydino ir zaibas trenke per rinkimus sio popiziaus jau senai reikia gryzti prie savo proteviu tikejimo susijungti su broliais rusais perkunas turi susijungti su perunu jezuitlai dieva pardave zydmasoniam tai ja pabaiga
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių