Pereiti į pagrindinį turinį

Popiežius meldėsi už ramybę širdyse, šeimose ir pasaulyje

2015-01-01 12:48
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį paragino visų tikėjimų ir kultūrų žmones susivienyti kovoje su šiuolaikinių formų vergija ir žmonių kontrabanda, pareiškęs per pirmąsias 2015 metais savo aukotas mišias, kad visi turi Dievo suteiktą teisę būti laisvi.

Šios pamaldos Šv.Petro bazilikoje žymėjo Katalikų Bažnyčios paskelbtą Pasaulinę taikos dieną. Šių metų šūkis – „Daugiau jokių vergų, tik broliai ir seserys“.

„Visi mes esame pašaukti (Dievo) būti laisvi; visi esame pašaukti būti sūnumis ir dukromis – ir kiekvienas iš mūsų, priklausomai nuo jo arba jos atsakomybės, yra pašauktas kovoti su šiuolaikinių formų vergija. Suvienykime savo jėgas – kiekviena tauta, kultūra ir tikėjimas“, – pabrėžė pontifikas.

Praėjusį mėnesį Pranciškus ragino vartotojus vengti pirkti pigias prekes, kurios gali būti priverstinio darbo arba kitų išnaudojimo formų rezultatas.

Ta žinia buvo išsiuntinėta valstybių ir vyriausybių vadovams, tarptautinėms institucijoms ir 1,2 mlrd. tikinčiųjų turinčios Katalikų Bažnyčios parapijoms.

Argentinietis popiežius paskelbė savo prioritetu pastangas ginti migrantus ir darbininkus. Per Naujųjų metų išvakarių pamaldas jis pasmerkė administratorius ir nusikaltėlius Romoje, kaltinamus lėšų grobstymu iš viešųjų fondų, turinčių padėti neturtingiems imigrantams. Pranciškus ragino imtis „dvasinio ir moralinio atsinaujinimo“.

Antroji pasaulinis vergovės rodyklė, lapkritį paskelbta Australijoje įsikūrusios žmogaus teisių organizacijos „Walk Free Foundation“, rodo kad beveik 36 mln. žmonių gyvena vergovės sąlygomis – verčiami dirbti viešnamiuose, atlikti fizinį darbą, tapę priklausomais dėl skolų arba gimę vergijoje.

Pranciškus per mišias Šv.Petro bazilikoje taip pat meldė palaiminimo visai „žmonijos šeimai“, prašydamas Dievo „suteikti ramybę mūsų dienoms – ramybę širdyse, ramybę šeimose, ramybę tarp tautų.“

Po mišių popiežius paskelbė tradicinį Naujųjų metų vidurdienio kreipimąsi dešimtims tūkstančių žmonių, kurių dauguma dalyvavo piligriminėse taikos eitynėse į Vatikaną.

„Taika visuomet įmanoma, bet mes turime jos siekti. Melskimės už taiką“, – Pranciškus sakė žmonėms, kurie laikė balionus ir plakatus su taikos šūkiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų