Popiežius meldėsi už smurto artimoje aplinkoje aukas

Popiežius Pranciškus pirmadienį, antrąją Velykų dieną, meldėsi už moteris, karantino sąlygomis patiriančias smurtą artimoje aplinkoje, ir už koronaviruso smarkiai veikiamus kraštus.

Antrosios Velykų dienos maldą popiežius internetu transliavo iš Vatikano rūmų Apaštališkosios bibliotekos, Vatikanui ir Italijai pradedant antrą karantino mėnesį.

Susirūpinimas dažnėjančiu smurtu artimoje aplinkoje auga visame pasaulyje, valstybėms milijardus žmonių verčiant užsidaryti namie, kad būtų sustabdytas oficialiai beveik 115 tūkst. gyvybių jau nusinešusios ligos plitimas.

Popiežius maldoje paminėjo „daug motinų, seserų ir senelių, uždarytų namuose su savo šeimomis, vaikais, seneliais, neįgaliaisiais“.

„Kartais joms gresia pavojus patirti smurtą, kai sugyvenimo našta nepakeliamai sunki, – sakė Pranciškus. – Melskimės už jas, kad Viešpats suteiktų jėgų ir mūsų bendruomenėms paremti jas ir jų šeimas.“

Daugelyje šalių, nuo Australijos iki Prancūzijos, padaugėjo smurto namuose atvejų, apie kuriuos pranešama policijai. Tačiau nerimaujama, kad apie daug tokio smurto incidentų nepranešama ir kad tikrasis smurto mastas yra nežinomas.

Italijos vyriausybė skyrė 30 mln. eurų, kad padėtų priglausti smurto namuose aukomis tapusias moteris.

Pranciškus pirmadienį taip pat prisiminė visus nuo koronaviruso sunkiai nukentėjusius kraštus, įskaitant Italiją, JAV, Ispaniją, Prancūziją. „Meldžiuosi už juos“, – sakė pontifikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o  portretas
kodel nesimeldi uz inkvizicijos aukas ir pedofilu siauteima juk tai vatikano nuode mes tai kam tarnauji D ievui ar velniui?...

Ooo

Ooo portretas
O kada popiezius pasimels uz moteru paskerstus lietuvos vyrus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių