Popiežius nesupranta, kodėl žmonės nenori vakcinuotis: vaikystėje visi mes skiepyti

  • Teksto dydis:

Baigęs trijų dienų vizitą Slovakijoje, popiežius Pranciškus grįžo atgal į Vatikaną. Lėktuve davė išsamų interviu nuo skiepų iki santuokų. Jis dar kartą atmetė galimybę tuos pačios lyties asmenims tuoktis Dievo akivaizdoje.

„Santuoka yra sakramentas. Bažnyčia neįgaliota keisti sakramentų, juos nustatė Viešpats. Jie turi padėti daugeliui skirtingos seksualinės orientacijos žmonių. Svarbu, kad padėtų, bet neprimetant to, kas iš prigimties neveikia bažnyčioje“, – sakė popiežius.

Vis dėlto, pasak pontifiko, reikia gerbti visus nesmerkiant. Pasaulietinė valdžia, vyriausybės gali sau leisti įteisinti civilines ceremonijas. Gintina civilinė teisė paveldėti ir ligos atveju sužinoti apie partnerio sveikatą.

„Jei homoseksuali pora nori gyventi kartu, vyriausybės gali juos palaikyti civiline tvarka, užtikrinti jų paveldėjimo ir sveikatos teises“, – teigė popiežius.

Šventasis Tėvas sakė nesuprantantis, kodėl žmonės atsisako skiepytis nuo COVID-19, juk žmonija seniai kliaujasi vakcinomis.

„Keista, juk žmonija ilgai draugauja su vakcinomis. Vaikystėje visi mes skiepyti nuo tymų, poliomielito, ir niekas neprieštaravo. O dabar – protestai. Net kardinolų kolegijoje yra keletas neigėjų ir vienas jų paguldytas į ligoninę dėl viruso. Gyvenimo ironija“, – kalbėjo jis.

Popiežius sulaukė pagyrų, kad atrodo ypač atjaunėjęs po operacijos. Prieš porą mėnesių jam pašalinta dalis storosios žarnos.

Popiežius į pagyras atsakė šmaikščiai: „Kažkas man sakė, kad nori operacijos kaip mano. Net nežinau... Juk ji ne plastinė“.

Atsakymas sukėlė šypsenas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
Duokit Šventas Tėve garantijas, kad nenukeliausim nuo skiepo į dausas ir ryt aš jau prie vakcinacijos centro su visa svita....

>>>Arūnas \\\\\.../////

>>>Arūnas  \\\\\...///// portretas
>Aš manau,kad šipuoja,kaip šunis,kates,šeškus..............

Arūnas

Arūnas portretas
Todėl, kad vaikystėje SKIEPINO, o dabar - v a k c y n u o j a ( kaip gyvulius )
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių