Popiežius pasirašė Vatikano teisės aktus dėl vaikų tvirkinimo prevencijos

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį pasirašė Vatikano darbuotojams galiosiančius griežtus teisės aktus dėl vaikų tvirkinimo prevencijos, Romos Katalikų Bažnyčiai mėginant užkirsti kelią lytiniams nusikaltimams, kuriais visame pasaulyje kaltinami daugybė dvasininkų.

Ši iniciatyva įpareigoja Vatikano pareigūnus ir darbuotojus, taip pat Romos kuriją – Bažnyčios centrinę administraciją – nedelsiant pranešti apie bet kokius vaikų ir pažeidžiamų asmenų išnaudojimo atvejus. To nepadarius, jiems grės baudos ar įkalinimo bausmės.

Pagal naujas taisykles, už išnaudojimą nuteisti asmenys turi būti „šalinami iš pareigų“. Tokiems nusikaltimams bus taikoma senatis – 20 metų nuo dienos, kai aukai sukanka 18 metų.

Pontifiko dekretą lydinčiame rašte teigiama, kad popiežiaus pareiga yra „šiltai priimti vaikus ir pažeidžiamus asmenis bei sukurti jiems saugią aplinką“.

Ankstesnės Bažnyčios gairės dėl kovos su tvirkinimu neapėmė Vatikano arba kurijos pareigūnų elgesio.

Naujieji teisės aktai taip pat numato Vatikano pareigūnams išsamesnius mokymus apie tvirkinimo prevenciją.

Taip pat bus įkurta nauja tarnyba, teiksianti aukoms ir jų artimiesiems medicininę, psichologinę ir socialinę pagalbą.

Bažnyčia šiuo metu ruošia atsaką į virtinę Europoje, Šiaurės Amerikoje, Lotynų Amerikoje ir Australijoje įsiplieskusių skandalų dėl įtariamo dvasininkų ir pasauliečių vykdyto išnaudojimo bei jo dangstymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
ivesti istatyma sterilizacijos visus esancius ir pageidaujancius /slovinti / Dieva isromyti tai pamatysime kiek liks tu /dievobaimingu/ veidmainiu arba naikinkit ta celibata kuris ir sugriaus sia sistema o liks tik provoslavai.....

...

... portretas
Tai dabar ir pats Vatikanas išsivaikščios: kam ten jiems likt?

'istatymu'

'istatymu' portretas
yra,bet niekas ju nepaiso,net kunigai ,Dievas jiems neleistu to daryti,bet…… ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių