Popiežius ragina siekti taikos Ukrainoje

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino siekti taikos Ukrainoje ir užkirsti kelią karui Europoje.

„Prašau, kad niekada nebebūtų karo“, – sakė pontifikas per trečiadienio bendrąją audienciją Vatikane.

„Anksčiau kalbėjome apie Holokaustą – pagalvokite, buvo prarasta daugiau kaip 5 mln. žmonių“, – kalbėjo 85 metų popiežius.

„Per paskiausią karą žmonės kentė badą, žiaurumus. Jie nusipelno taikos“, – sakė Pranciškus ir paragino tikinčiuosius „melsti taikos Ukrainoje“.

Sekmadienį pontifikas išsakė susirūpinimą dėl „augančios įtampos, kuri grasina suduoti naują smūgį taikai Ukrainoje ir susijusi su viso Europos žemyno saugumu, o tai gali turėti dar platesnių pasekmių“.

Jis paskelbė trečiadienį maldos už taiką diena.

Rusija prie sienos su Ukraina yra sutelkusi apie 100 tūkst. karių, todėl nuogąstaujama, jog Maskva planuoja įsiveržti į provakarietišką kaimyninę šalį. Vakarai perspėja, kad tokiu atveju Rusijos lauktų griežtos sankcijos.

Pati Maskva neigia planuojanti pulti Ukrainą.

Trečiadienį Italijos gynybos ministras Lorenzo Guerini (Lorencas Gverinis) patikino, kad šalis laikysis savo NATO įsipareigojimų. Tuo pat metu jis paragino vesti derybas su Maskva įtampai sumažinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
YRA TIK VIENAS TEVAS IR TARPININKAS TARP ZMOGAUS IR DIEVO JEZUS KRISTUS O KAS TAS TOKS???? SU DIDELE SYPSENA KADA ZEMEJE PEKLA

Dvasiškas tėveli \\\\\.../////

Dvasiškas tėveli  \\\\\...///// portretas
susitvaryk savo pedus pirmiausia.

Milda

Milda portretas
Popiežius ragina siekti taikos, o pats priėjęs prie minios, nesusivaldo ir trenkia per rankas aistringai gerbėjai,vietoj to, kad nuolankiai atsuktų kitą žandą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių